Hólyagos? Ferde? Segítünk! Kijelzővédő fólia felhelyezése lépésről lépésre!

2016. november 19.
57.9191
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az érintőképernyős okostelefonok egyik legnagyobb gyengéje minden kétséget kizáróan a kijelző. Habár egyre komolyabb technológiai újdonságok vannak ezen a téren - például a Gorilla Glass -, amelyek képesek védelmet garantálni ennek az érzékeny felületnek, azért még így is vannak esetek, amikor elkél egy kis extra védelem, például egy fólia képében.


Ezzel sokan tisztában vannak, azonban hiába veszik meg drága pénzen, csakhamar rádöbbennek arra, hogy a kijelzővédő fólia felhelyezése egyáltalán nem egyszerű feladat. Ha neked is problémád van vele, az alábbiakban lépésről lépésre hajthatod végre buborékok, hólyagok és egyéb kellemetlenségek nélkül ezt a műveletet.


Hólyagos? Ferde? Segítünk! Kijelzővédő fólia felhelyezése lépésről lépésre! - 2. kép

1. Kezdjük az előkészületekkel! Először is szükségünk lesz egy készülékünk kijelzőjéhez teljes egészében passzoló fóliára, amelyet sok esetben - például a Honor vagy a Huawei egyes modelljeinél - alapból megtalálhatunk a telefon dobozában. A kijelzővédő fólia felhelyezése ezen felül igényel még egy mikroszálas törlőkendőt, valamint ha először csináljuk, akkor egy kis átlátszó ragasztót is, amiből készítsünk el néhány előre levágott darabkát.

2. Válasszunk ki a művelethez egy viszonylag steril, tiszta és a portól, valamint a szennyeződésektől leginkább védett helyet, ahol elég sok a fény. A legalkalmasabb erre a feladatra általában a fürdőszoba szokott lenni. Ez azért is nagyon fontos, mert a kijelzővédő fólia felhelyezése nem történhet például pokrócon, szőnyegen, terítőn vagy bármilyen szövet közelében, de érdemes a pulóverektől is megszabadulni közben, hiszen a készülék kijelzőjének, valamint a kezünknek tökéletesen tisztának kell lennie. Ha szükségét érezzük, használjunk bátran gumikesztyűt!

3. Ha az előkészületek megtörténtek, jöhet a piszkos munka! Először is a mikroszálas törlőkendővel addig tisztítsuk a készülék képernyőjét, amíg az makulátlanul tiszta nem lesz. A legapróbb porszem is hatalmas buborékot hagyhat a fólián, így jó alaposan töröljük, polírozzuk át, ha szükséges, nedvesítsük meg bátran a kendőt, a lényeg, hogy a kijelző por-, zsír- és cseppmentes legyen.

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy a kijelző tiszta, ne is halogassuk tovább a következő lépést, sőt ha tudjuk, tartsuk vissza még a lélegzetünket is néhány percig. Persze azért azt ne várjuk meg, hogy lilulni kezd a fejünk!

Hólyagos? Ferde? Segítünk! Kijelzővédő fólia felhelyezése lépésről lépésre! - 3. kép

4. Vegyük kézbe a fóliát! A legtöbb ilyen védőréteget két matricával jelölnek, amelyeket jól látható sorszámok különítenek el. Ez a bolondbiztos megoldás arra az esetre, ha valaki esetleg a kijelzővédő fóliát védő fóliát ragasztaná rá a készülékre.

Megesik az ilyen, de azért írjuk ezt a cikket, hogy veled ne történhessen meg, így húzd le a fóliát védő vastagabb anyagot, majd megkezdődhet a kijelzővédő fólia felhelyezése, amelyet állítsunk pozícióba. Ne ijedjünk meg, ha elsőre ferde, mindig csak az egyik sarkát tegyük le először, és addig-addig próbálkozzunk, amíg meg nem találjuk a helyes pozíciót.

5. Ha nagyon nem sikerül, jöhet a fentiekben említett átlátszó ragasztó! A lényeg, hogy még a védőbevonat eltávolítása előtt helyezzük fel a fóliát a készülékre úgy, hogy a hosszabb oldalakon több ponton is rögzítjük átlátszó ragasztóval. Ezzel a pozíció már adott, csak a védőfóliákat kell szétválasztani egymástól, de ha ez megvan, és a ragasztó sem mozdult el, akkor már csak rá kell csapni a képernyőre, és garantáltan a helyén is van a védőbevonat.

6. Ne ijedjünk meg, a kijelzővédő fólia felhelyezése után a képernyő szélénél légbuborékok jelentkezhetnek. Ha középtájt is van, méghozzá sok kicsi, akkor rosszul tisztítottuk meg a kijelzőt, ergo kezdhetjük elölről a műveletet, vagy élhetünk kis buborékokkal a képernyőn.

A középtájon elhelyezkedő kisebb légbuborékokat ugyanis nehéz eltávolítani, ellenben a kijelző szélén megtalálhatókat a mikroszálas kendővel egyszerűen kimasszírozhatjuk a maradék levegőt, és voilá, a fóliázás elkészült!
2 hozzászólás

Mendez

7 éve, 11 hónapja és 25 napja

Utálni fognak titeket a mobilboltosok. röhögő smiley Egy ezrest alaphangon is elkérnek ezért. Köszönjük a hasznos leírást!

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 11 hónapja és 26 napja

Nagyon hasznos leírás, köszönjük szépen! mosolygó smiley

válasz erre