Hot Wheels: Race Off játékteszt

2017. január 06.
43.9561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Hot Wheels egy olyan fogalom - igen fogalom - a mai autókedvelő gyermekek körében, mint a mi korunkban a Pedálos Moszkvics, vagy később a valódi nyugati Matchbox volt. Ennek megfelelően nem véletlen, hogy a márkanévvel ma már messze nemcsak kézzel fogható autókat, illetve hozzájuk kapcsolódó vagány pályákat lehet eladni, hanem többek között például olyan mobiljátékokat is, mint a Hot Wheels: Race Off.


Habár nem ez az első eset, hogy a Hot Wheels vagány verdáit - amelyek többsége a futurizmust, mások a teljes realizmust képviselik - egy videojátékban láthatjuk viszont, de az autós játékokban elég járatos Hutch Games csapatától - ők készítették a nagyszerű MMX Racing-et -, ez az első próbálkozás. Mivel a stúdió előttem korábban már bizonyított, és mivel a fiam révén egy kisebb Hot Wheels múzeumunk van itthon, ezért kétség sem fért hozzá a Hot Wheels: Race Off megjelenése után, hogy mi lesz a soron következő tesztalanyom.

Hot Wheels: Race Off játékteszt - 2. kép

Habár nagy izgalommal vártam az első alkalmat, hogy belevethessem magam virtuálisan is a Hot Wheels versenyautók világába, összességében azonban csakhamar elment a kedvem a próbálkozástól, hiszen amit a Hutch Games megalkotott, az nem rossz ugyan, azonban brutálisan nehéz, hovatovább kötélidegeket igényel a játékosoktól. Az oldalnézetes versenyjáték lényege ugyanis, hogy egy adott autóval eljussunk a pálya kezdőpontjától egészen a célig úgy, hogy közben a gázzal és a fékkel játszadozva próbáljuk legyűrni az ugratókat, a szakadékokat és az egyéb akadályokat.

Hogy mindez gyerekjáték? Én is abba a hibába estem, hogy ezt képzeltem róla, de a Hot Wheels: Race Off egyáltalán nem az, sőt mi több, brutális nehézségi szintet támaszt elénk, amit jól mutat, hogy gyakorlatom ide vagy oda, de még én is csak a sokadik próbálkozásra tudtam teljesíteni az első pályát, és nagyjából kétórányi játék után is csak a negyedik szintig jutottam. Ez persze nem feltétlen probléma, ellenben komoly csalódás lehet, ha valaki úgy véli, hogy seperc alatt végigrohan rajta, illetve egy kellemeset játszadozik a végeredménnyel, hiszen itt inkább vérizzadós kihívások vannak, semmint önfeledt szórakozás.

Hot Wheels: Race Off játékteszt - 3. kép

Ez azonban hangsúlyozom: nem probléma, hiszen ha gyenge az idegrendszerünk, akkor nyilván földhöz csapkodhatjuk a telefont - pláne, hogy jobb lett volna benne egy távolabbi kameranézet, amelyben jobban átlátjuk a pályákat -, de engem inkább a hőskori autós játékok kihívásaira emlékeztetett az egész. Az ugratók és egyebek után ugyanis egyáltalán nem lesz egyszerű egyenesben tartani az autókat, amelyek rendkívül instabillá válnak egy kisebb gyorsítás után is, és amint egy kicsikét fejre állunk velünk, vagy amint elfogy a benzin, máris kezdhetjük elölről az adott megmérettetést, amelyen rendszerint egy gép által irányított vetélytárs is megjelenik, noha ő az idegesítésen túl sok vizet nem zavar.

Ha pedig jobbak akarunk lenni, ahhoz a Hot Wheels: Race Off keretein belül nem elég sokat gyakorolni! Olyannyira nem, hogy autóinkat folyamatosan fejleszthetjük az összegyűjtött pontok alapján, és minél többet próbálkozunk, annál több pontot szedünk össze, amelyekkel a gép sebességét, stabilitását és egyéb tulajdonságait javíthatjuk annak érdekében, hogy könnyebben tudjuk teljesíteni a kihívásokat. Persze lényeges javulást azért ne várjunk a fejlesztésektől, ellenben amint feloldjuk az újabb autókat, rögtön egy magasabb szintjét is megismerhetjük a játéknak. A folyamatot nyilván valós pénzzel felgyorsíthatjuk, de én személy szerint költés nélkül is nagyon szépen haladtam benne.

Hot Wheels: Race Off játékteszt - 4. kép

A Hot Wheels: Race Off ugyan nem tartogat túl sok tartalmat - mindössze 40 pálya van benne -, ellenben a nehézség miatt garantáltan hetekre elegendő szavatosságot biztosít, sőt mi több, a multiplayer miatt barátainkkal megmérkőzve kis túlzással korlátlan élményeket garantál, ha rákattanunk. Rákattanni pedig nagyon könnyű, de érdemes internetkapcsolat nélkül élvezni, mert különben minden verseny után bámulhatjuk az unalmas reklámokat. Az ingyenesség ára ugye, amit szerencsére egy gombnyomással likvidálhatunk.

A Hot Wheels: Race Off elérhető itt: Google Play | iOS App Store
nincs még hozzászólás