Így izzítsd be a Discordot a mobiljátékos partijaidhoz!

2022. szeptember 04.
85.9971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokak számára a videojáték közösségi hobbi. Akár egy többjátékos játékban, mint a Call of Duty Mobile, akár egyszerűen csak beszélgettek, miközben mindketten egyjátékos játékkal játszotok, jó dolog játék közben a haverokkal beszélgetni. Persze az előbbi általában sokkal gyakoribb, mivel a hangkommunikáció használata rengeteg taktikai előnnyel jár, amikor többjátékos versenyjátékokkal játszol.


Könnyebbé válik az erőfeszítések összehangolása és a rajtaütések időzítése egy MOBA-ban vagy egy FPS-ben. Vagy, ha kevésbé vagy stratégiai gondolkodású, kiabálhatod, hogy "Láttad ezt?", amikor kijátszod az ellenfeledet, vagy fejlövést adsz le a térkép másik oldaláról. Mindkettő egyformán fontos.

Attól függően, hogy milyen játékkal játszol, lehet, hogy már van külön hangchat. De két fő probléma van a használatával. Először is, ha csak olyan emberekkel akarsz beszélgetni, akiket ismersz, akkor ez nem a legprivátabb lehetőség. Másodszor, és ez a legfontosabb, a hangminőség általában gyenge ahhoz képest, amit egy dedikált platformon, például a Discordon kaphatsz.

A Discorddal szervereket és dedikált csatornákat hozhatsz létre az igényeidnek megfelelően. Ha sok barátod van különböző játékokban, könnyen létrehozhatsz egy-egy szervert. Nem csak hangos csevegést is kínál. Az egyes szervereken szövegesen is beszélgethetsz, így tökéletesen alkalmas a következő játékülések megszervezésére.

Így izzítsd be a Discordot a mobiljátékos partijaidhoz! - 3. kép

Szerver létrehozása

Mielőtt belevetnéd magad a hangos csevegésbe, létre kell hoznod egy szervert. Ez hihetetlenül egyszerű, és az alábbi lépéseket követve megteheted:

Koppints a képernyő bal felső részén található hamburger menüre.
A megnyíló menüben egy zöld pluszt fog látni. Koppintson erre.
Ez megnyitja a szerver létrehozásának menüjét. Válassza a "Saját szerver létrehozása", majd a következő oldalon a "Nekem és barátaimnak" lehetőséget.
Innen elnevezheted a kiszolgálót, és még egy képet is hozzáadhatsz a személyre szabás érdekében. Ha ezzel megvagy, nyomd meg a "Szerver létrehozása" gombot, és már mehet is.

Hangos csevegés

A szerver létrehozása után a Discord alapértelmezés szerint létrehoz egy "általános" szöveges és hangcsatornát. Nyugodtan adhatsz hozzá többet is, hogy a csatornákat különböző témákra oszthasd. De az alapértelmezett beállítások elegendőek a kezdéshez. A hangos csevegéshez való csatlakozás elég egyszerű. Kövesd az alábbi lépéseket:

Válaszd ki a szervert, majd koppintson a hangcsatornára, amelyhez csatlakozni kíván.
Ez egy új menüt nyit meg. Innen kattints a "Csatlakozás a hanghoz" gombra.
A kilépéshez koppints a jobb alsó sarokban lévő piros telefon ikonra, amely mellett egy X látható.

Fejhallgató

Most, hogy már beállítottad a Discordot, valószínűleg szeretnél beszerezni magának egy pár fejhallgatót, amelybe mikrofon van beépítve. Hogy miért? Az alternatíva az, hogy a telefonod hangerejét felhangosítod, ami gyakran teljesen kusza hangzást eredményez, mivel a beépített hangszórók ritkán jó minőségűek. A hangcsevegés és a játékban hallható hangok keveréke egyszerűen nem lesz kellemes a telefon hangszórójából.
4 hozzászólás

Chico

1 éve, 9 hónapja és 3 napja

Köszi, jó kis cikk lett!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 9 hónapja és 4 napja

Csak ne merítene annyira...

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 9 hónapja és 4 napja

Köszi a cikket, ez tök jó! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

1 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nem nagyon tudtam erről.

válasz erre