Játszanál, de lemerült? Íme négy tuti tipp, hogy tovább bírja az akksid!

2016. november 13.
46.7411
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nincs is annál idegtépőbb dolog egy mobiljáték-rajongó számára, mint amikor azt látja a telefonján, hogy már megint merülőfélben van az akkumulátor. Mindez különösen akkor nagy gond, ha csak órák múlva érünk haza, márpedig jó lenne közben Pokémon Go-zni egyet a haverokkal a parkban, vagy csak úgy játszogatni egyet matekórán, illetve a következő megbeszélésen.


Ha neked is rendszeresen gondot okoz minden, akkor nem mondjuk azt, hogy töltsd fel minden reggel a telefonodat - pedig de, ezt mondjuk -, illetve vigyél magaddal mindenhová töltőt, hanem inkább adunk négy hasznos tanácsot, amelyekkel garantáltan tovább bírja majd az akksid.

1. Valamit látok, de mégsem!

Az akkumulátor élettartama kapcsán sarkalatos pont a fényerő beállítása. Nyilván minél magasabb, annál jobban látjuk a kijelzőt, de ne fogadjuk el az automatikus beállítást, és főleg esténként, vagy kora reggel bátran vegyük vissza minimálisra. Persze azért ne állítsd olyan szintre, hogy még a Facebookot és az Instagramot se tudd megkülönböztetni egymástól, de érdemes minél kisebb időintervallumokban gondolkoznod.

Mindezen felül állíts minimálisra minden képernyőhöz kötődő funkciót, így a képernyőzár idejét, vagy azt, hogy hány másodpercen belül sötétedjen el a kijelző. Ezek apróságnak tűnhetnek, holott rengeteg időt spórolhatunk meg mindezzel.

Játszanál, de lemerült? Íme négy tuti tipp, hogy tovább bírja az akksid! - 2. kép

2. Na, mizu a tőzsdén?

Elég gyakori kérdés lehet a mai tinédzserek körében a reggeli ébredés után, hogy vajon mi lehet a nagy helyzet a tőzsdén és a nagyvilágban! Hogy miből gondoljuk ezt? Csupán abból, hogy rengeteg okostelefonon futó alkalmazásokként vannak jelen többek között tőzsdéhez és olyan hírfolyamokhoz kapcsolódó applikációk, amelyekre valószínűleg soha nem pillantunk rá, ellenben mégis állandóan frissülnek, húzzák a mobilnetet és mindemellett az akkumulátort is.

Nézz be egy kicsit a gyorsítótárba és az alkalmazások közé, és tiltsd le az összes olyan dolgot, amire nincs szükséged. Persze ugyanígy fontos, hogy például ne menjen folyamatosan a Wifi, a Bluetooth, a GPS, az NFC, sőt mi több, ha nem kell a mobilinternet, akkor azt is kapcsold ki gyorsan, mert főleg a 4G nagyon igénybe tudja venni az akkumulátort.

3. Hadd töltsön egész éjszaka, csak nem robban fel!

A legtöbb telefontulajdonos általában azzal rontja el készüléke akkumulátorát, hogy nem tudja, pontosan miként is kell helyesen tölteni. Sokan minden alkalommal teljesen lemerítik, mások állandóan teljesen feltöltik, de vannak, akik egész éjszaka töltőn hagyják a készüléket. Hogy melyik a jó alternatíva? Mondunk valami durvát: egyik sem!

A mai akkumulátoroknak az a jó, ha minél többször töltik őket, és nemhogy teljesen, még 40-50 százalék alá sem szerencsés meríteni őket, és a teljes feltöltés sem a legjobb. Inkább töltsük gyakran, akár minden nap, de ne várjuk meg, amíg nagyon lemerül, és azt se, hogy teljesen feltöltsön.

Játszanál, de lemerült? Íme négy tuti tipp, hogy tovább bírja az akksid! - 3. kép

4. Fiam, a telefon nem való hűtőbe és sütőbe sem!

Persze azért az se mindegy, hogy miként bánunk az akkumulátorral olyan értelemben, hogy a mindennapokban mennyire tesszük ki a környezeti hatásoknak. A mai telefonok telepei 0 és 35 Celsius fok közötti hőmérsékleten érzik magukat a legjobban, tehát ügyeljünk arra, hogy ne maradjon benn a hűtőben, és a sütőbe se essen bele, mert annak nem lesz jó vége.

Minél optimálisabb hőmérsékleten van egy telefon - például tokban és zsebben -, annál tovább bírja majd egyetlen töltéssel, illetve annál hosszabb életmódra is számíthatsz tőle.
2 hozzászólás

fonemaker

8 éve, 4 napja

Egyedül a wifi ami állandóan be van kapcsolva nálam, se az nfc, se a bleutooth, se gps nem.

Egy napot simán kibír az Xperiam.

válasz erre

Mendez

8 éve, 4 napja

Nagyon király cikk!!!

válasz erre