Kibeszélő: mit jelent valójában a Call of Duty: Warzone Mobile bejelentése?

2022. március 13.
119.5921
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minap egy nagyon izgalmas és nagyon sokrétű bejelentést tett az Activision Blizzard, miszerint a népszerű battle royale játékuk, a Call of Duty: Warzone jön mobilokra. Alapvetően ez egy örvendetes hír, azonban sokkal több háttere van, mint azt sokan elsőre gondolnák, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy egy cikk berkein belül körüljárjuk, hogy miért is lényeges ez a bejelentés. Lássuk!


Kezdjük egy kicsit messzebbről a sztorit, hogy teljes képet kapjatok: mint azt tudjátok, januárban megkezdte a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlási folyamatát, amivel olyan címek kerültek a redmondi óriáshoz, mint a Candy Crush, a Diablo, a World of Warcraft, vagy éppenséggel a szóban forgó Call of Duty.

Konzolos fronton már jött egy bejelentés a minap, hogy a jelenlegi terv az, hogy 2023-ban kiadják a Call of Duty: Warzone 2-t, ami határozottan egy olyan leleplezés volt, amire sokan nem számítottak. Hogy miért? Mert az első felvonás egyfajta "gyűjtőhelyként" szolgál a mai napig, amit mindig összekapcsolnak tartalom szintjén az aktuális, friss CoD-premierrel.

Akkor mégis ez hogy fog illeszkedni a Call of Duty: Warzone 2 koncepciójához? Nos, ez az igazi kérdőjel. Nem egyértelmű még, hogy a folytatás vajon amolyan Overwatch 2-szerűen fog-e működni, azaz hogy az első felvonásnak amolyan "testvérjátéka" lesz, vagy teljesen különálló. Ha előbbi lesz, akkor könnyebben el tudjuk képzelni az egészet, ha viszont utóbbi... nos, akkor már fejvakarásra késztet az egész.

Kibeszélő: mit jelent valójában a Call of Duty: Warzone Mobile bejelentése? - 2. kép

Merthogy ha a Call of Duty: Warzone 2 debütálásával elhanyagolják az első részt, akkor máris okafogyottá válna, hogy most bejelentették mobilokra. De mivel bejelentették a telefonos megjelenést, ezért garantált, hogy az Activision Blizzardnak esze ágában sincs kukázni a Call of Duty: warzone első részét.

Itt jön viszont a kérdés: hogyan fog tudni létezni a két rész egymás mellett? Eddig sem volt egyszerű az egész történet, de most a mobilos bejelentés még jobban megkavarta a dolgokat. Egyelőre még azt sem tudni, hogy mikor érkezik mobilokra konkrétan a játék, de maga a "Warzone-brand" jövője annál érdekesebb.

Benne van egy olyan lehetőség is a pakliban, hogy az első Warzone-t átköltöztetik teljes mértékben mobilokra, hogy úgymond ott is lefussa a saját körét, míg konzolokon és PC-n a Warzone 2 kezd el felvirágozni, és azt kezdik el teljes mértékben támogatni.

Kibeszélő: mit jelent valójában a Call of Duty: Warzone Mobile bejelentése? - 3. kép

Azért ne felejtsük el, hogy a Warzone egy borzasztóan fontos termék, hiszen jelentős bevételét innen húzza be az Activision Blizzard, köszönhetően a ténynek, hogy egy bárki által elérhető, mikrotranzakciókkal tömött free-to-play szoftverről van szó, mely ráadásul állandóan frissül, és mindig kapcsolódik valamilyen formában az új Call of Duty-játékhoz.

Az persze még a jövő zenéje, hogy miként fog futni a Call of Duty: Warzone, mobilokon, de mi személy szerint emiatt nem aggódnánk. A Call of Duty Mobile is szépen pörög telefonokon, valamint az Apex Legends Mobile is úgy tud futni egyes készülékeken, mint kés a vajon. Nyilván lesz rendszerkövetelménye, de remélhetőleg senki nem egy elavult, 10+ éves kütyün akar Warzone-ozni.

Az meg ismételten egy remek kérdés, hogy vajon milyen tartalommal rajtol majd mobilon a játék. Vajon onnan veszi fel a vonalat, ahol a konzolos és PC-s verzió is tart? Eléggé sanszos, tekintve hogy a cross-play-ben rejlő lehetőség hatalmas. Ettől függetlenül az is benne van a pakliban, hogy egy teljesen különálló, önállóan létező mobilos Warzone-t kapunk.

Kibeszélő: mit jelent valójában a Call of Duty: Warzone Mobile bejelentése? - 4. kép

Sok még a kérdőjel, de ezzel a cikkel leginkább az volt a célunk, hogy rámutassunk a bejelentés mögötti kavalkádra, valamint arra a katyvaszra, ami most a Call of Duty-franchise hátterét illeti. Remélhetőleg hónapokon belül okosabbak leszünk, és jobban el tudjuk majd helyezni, hogy mit is kell várni a mobilos Warzone-tól!
bejelentés. Lássuk! '>
4 hozzászólás

Chico

2 éve, 2 hónapja és 17 napja

A sima mobilos COD nagyon jó lett szerintem, bár nem fejlődik kellőképpen, de ha azt a szintet tudják hozni, akkor nagy hiba nem lehet.

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 2 hónapja és 18 napja

A lényeg hogy jöjjön minél előbb! röhögő smiley A többi nem érdekel.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 2 hónapja és 18 napja

Azért egy crossplatform kialakítás nagyon kemény lenne! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

2 éve, 2 hónapja és 18 napja

Egy dolog érdekel: mikor jön? röhögő smiley

válasz erre