Máris vége a Blizzard mobiljátékos részlegének? Beszéljünk a cég körüli botrányokról!

2021. augusztus 08.
100.5871
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Óriási balhé van mostanság az Activision Blizzard körül. Olyan botrányos információk derültek ki a cég háza tájáról, melyek kapcsán minden jó ízlésű ember szava eláll. Ahogyan arról a Game Channel magazin is beszámolt, olyan tényekről van szó, mint például, hogy az alkalmazottakat szexuálisan zaklatták, a panaszaikat fiókba tették és a eltussolták az ügyeket, valamint a felső vezetőket úgy védték a HR-esek, hogy azok még véletlenül se sérüljenek.


A botrány teteje egyértelműen az az eset, amikor az egyik hölgy alkalmazottjuk saját életét vette, miután egy olyan kép járt körbe a cég alkalmazottai között, mely alapvetően nem tartozna senkire. Joggal merül fel a kérdés, hogy miért érinti ez a mobilos közönséget, miért foglalkozunk ezzel a témával egy cikk keretein belül, de talán aki tisztában van a stúdió kapcsán felmerülő hírekkel, az tudja az okot. A Blizzard pont mostanság szándékozik minden eddiginél jobban ráállni a mobilos szférára.

Máris vége a Blizzard mobiljátékos részlegének? Beszéljünk a cég körüli botrányokról! - 2. kép

A Hearthstone csak a kezdet volt, hamarosan elrajtol a Diablo Immortal, készülőben van több Warcraft mobiljáték is, és ki tudja még, hogy mennyi franchise-át tervezi áthozni a Blizzard a kisképernyőkre. Azonban nagyon úgy fest, hogy beindult egy olyan láncreakció a cégnél, ami alaposan felforgathatja a Blizzardot...

Reflexből rávághatná az ember, hogy mégis hogy történhetne meg, hogy bedől egy Blizzard kaliberű cég, és a tézis jogos is. Viszont az elmúlt hetekben olyan szintű botrány formálódik a cég körül, hogy bár kis százalékban, de benne van a pakliban, hogy összedől a kártyavár, és a portfóliójuk részét képző mobilos szféra is mehet a kukába.

Máris vége a Blizzard mobiljátékos részlegének? Beszéljünk a cég körüli botrányokról! - 3. kép

J. Allen Brack, a stúdió eddigi elnöke leváltásra került, és könnyen meglehet, hogy ez csak a kezdet. Vélhetően Bobby Kotickék igyekeznek minél kevesebb veszteséggel átvészelni az ügyet, és felmérni, hogy hány felső vezetőt kell elbocsátaniuk ahhoz, hogy elcsituljon a botrány körülöttük. Ha Brack leváltásával nem módosul a visszhang, akkor további fejek fognak hullani.

Komoly probléma még az is, hogy vajon az Activision kirakja-e a Blizzard szűrét, mondván hogy ők nem kérnek ebből a fajta publicitásból. Ha azonban nem tudják levakarni magukról a negatív híreket, akkor itt még rosszabb renoméba kerülhet a Blizzard, mint az Electronic Arts valaha, és bár nem valószínű, de megvan rá a minimális esély, hogy a stúdiót elkaszálhatja ez az egész.

Máris vége a Blizzard mobiljátékos részlegének? Beszéljünk a cég körüli botrányokról! - 4. kép

Ebben az esetben nemhogy a PC-s fejlesztéseik, de a mobilos alkotásaik is mehetnek ki az ablakon, viszont az is kétségtelen, hogy egy ilyen elképzelt szcenárión belül ez lenne a valaha volt legnagyobb bukástörténet. Konkrétan stúdió még nem hasalt ekkorát, még az EA sem, és ha pont a Blizzard Entertainmenttel történik ez... nos, érdekes fordulatot venne a játékipar.

Merthogy hogy merülhet fel egyáltalán, hogy a legendás World of Warcraft, a nagyszerű Diablo-franchise és az Overwatch, Warcraft készítői belebuknak egy ilyen ügybe? Nagyon egyszerű - 2021-ben az internet miatt gyakorlatilag lehetetlen megúszni már az ilyen helyzeteket, szerencsére. Amikor kiderül egy stúdióról, hogy túlhajszolják az embereiket, vagy egyéb botrányokba kerülnek, az internet szétszedi őket.

Máris vége a Blizzard mobiljátékos részlegének? Beszéljünk a cég körüli botrányokról! - 5. kép

Még mindig az a legracionálisabb jövőkép, hogy egyfajta aranyközépút gyanánt kialakul valamiféle megoldás, és a Blizzard megússza az egészet, ellenben ha a népharag nem csillapodik, akkor a sikeres portfóliójuk sem menti meg őket. Arról meg már nem is beszélve, hogy konkrétan a belső befektetőik fordulnak ki szépen lassan a cég berkeiből, mondván hogy ők nem hajlandóan közösséget vállalni egy ilyen hírű céggel.

Meglátjuk, mi lesz ebből az egészből, és azért leszögeznénk ismételten, hogy itt most főként teória szintjén vezettük fel a történéseket, hogy mégis mi lenne ha mindez megtörténne. Kíváncsian várjuk az elkövetkezendő hetek fejleményeit!
Game Channel magazin is beszámolt, olyan tényekről van szó, mint például, hogy az alkalmazottakat szexuálisan zaklatták, a panaszaikat fiókba tették és a eltussolták az ügyeket, valamint a felső vezetőket úgy védték a HR-esek, hogy azok még véletlenül se sérüljenek. '>
6 hozzászólás

fonemaker

2 éve, 10 hónapja és 9 napja

Azért ez az öngyilkossági sztori nagyon kemény, gondolom elbagatelizállták magukban is a dolgot. Rohadt nagy bélyeg marad ez rajtuk, akárhogy is alakul majd a jövő...

válasz erre

Femobilos

2 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ne, ne legyen vége. mosolygó smiley Kilábalnak a mélységből. Az viszont más kérdés hogy a játékos közönség ezután hogyan áll hozzájuk. Ha bojkott lesz esetleg, akkor tényleg végük.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Ez tök érdekes cikk volt. Szerintem le fog csengeni az egész szépen lassan, a játékokat nem fogja befolyásolni, igaz, hogy a Blizzard eleve elég fura mostanában, alig adnak ki valamit, ami meg már rég kész, azon is ülnek éveket (Immortal)...

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Na még egy ok a Diablo Immortal további késésére.. wtf smiley

válasz erre

Mendez

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Rohadt nagy blama ez az egész, egy ekkora cégtől pedig főleg. Nagyon kiváncsi vagyok a sztori végére és csak remélni merem hogy a mobilos játékokat ez nem fogja nagyon megbombázni..

válasz erre

peter97

2 éve, 10 hónapja és 11 napja

Szépen el lesz tussolva, pénzzel el lesznek hallgattatva az emberek és ennyi.

válasz erre