Melody Monsters játékteszt

2016. december 03.
44.9811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Néha még én is megdöbbenek rajta, hogy a klasszikus match-3 puzzlerek sajátos határait időről-időre mennyire különleges dolgokkal igyekeznek feldobni a készítők. Merthogy a tárgytologatáson, illetve tárgyak összekötésén alapuló játékmenetet nagy általánosságban már nem lehet hová fokozni, hiszen kis túlzással mindent láttunk már a klasszikus gyémántoktól kezdve, a régészeti leleteken, az állatokon és a szörnyecskéken át a hullákig bezárólag.


A körítést azonban még mindig lehet bővíteni, és bár fokozni nehéz, az Etermax csapatának a Melody Monsters által azért sikerült, így egy tökéletes kis délutáni kikapcsolódás lehet belőle minden megfáradt munkás vagy gyermek számára.

Mint az imént már bizonyára világossá vált, a Melody Monsters nem találja fel a kereket, nem is ebből a célból készült, sokkal inkább azért, hogy a Candy Crush-ba és társaiba beleunt emberek életébe egy kis újdonságot és színt hozzon. A játék egy nagyon cuki és egyszerű kis sztorival indít, aminek a lényege, hogy egy gonosz lény annyira gyűlöli a dallamokat, hogy minden erejével azon van, hogy elpusztítsa őket. (Mi is így vagyunk az energiaitalokkal!)

Kis éneklő és dalolászó szörnyecskék egy csoportja azonban ezt nem hagyja annyiban, így a mi feladatunk lesz, hogy ezeket egymás mellé állítva komplett kórusokat és bandákat alapítva kisebb dallamokat csikarjunk ki belőlük.

Melody Monsters játékteszt - 2. kép

A játékban zöld, kék, pink, sárga és még ki tudja milyen cuki kis teremtmények nem találhatók meg, amelyek random módon helyezkednek el egy négyzetrácsos pályán. A mi feladatunk az, hogy az egymás mellett megtalálható, azonos színű teremtményeket összekössük egymással. A minimum mennyiség három fő, de hogy ezeket oldalsó irányban, vagy fentről-lefelé, esetleg átlósan húzzuk össze, az teljesen mindegy. Minél több kis fickót tudunk bevonni a kórusba, annál több hangjegyet rakhatunk ki, és annál felismerhetőbb dallam lesz a jutalmunk.

Mindemellett pedig annál előbb érhetjük majd el a célunkat, aminek során bizonyos színű szörnyecskékből össze kell szednünk a kívánt mennyiséget még az előtt, hogy lejárna a rendelkezésünkre álló körmennyiség. A gyűjtögetés ugyanis nem időre megy, itt körök, illetve lépések vannak, és természetesen minél magasabb szintre lépünk, annál szűkösebb keretek között mozgolódhatunk. Ez a gyakorlatban egyre több szörnyet, és egyre kevesebb lépést garantál, aminek köszönhetően nagyon észnél kell lenni, és nagyon figyelni kell arra hogy mi lesz a következő lépésünk.

Melody Monsters játékteszt - 3. kép

Szerencsére vannak bizonyos könnyítések, így példának okáért különféle power upok, amelyek kapcsán lehetőségünk nyílik például arra, hogy bizonyos szörnyetegek számlálóját megduplázzuk. Persze ilyen esetben is a véletlen dönt arról, hogy milyen színű teremtmények és pontosan hol kapnak duplázót, de ha van egy kis szerencsénk, akkor ahhoz a csapathoz is kerül, amit éppen el akartunk pusztítani, hogy a helyükre újabb jövevények érkezzenek. A játékmenet az első szinteken nagyon kiegyensúlyozott, már-már könnyed, de nagyjából a hetedik szinttől egy kicsit pofátlanná válik.

Emiatt pedig egy kicsit szomorúak lehetünk, hiszen bár többszöri nekifutásra szinte minden pálya teljesíthető - amelyeken egy szörny életerejét kell lenulláznunk, rendszerint még mindig elsőre -, ellenben ha nem vagyunk elég türelmesek és kitartóak, akkor bizony szükségünk lehet arra, hogy belenyúljunk a zsebecskénkbe. Hangsúlyozandó, ennek én nem láttam szükségét, ellenben elég kitartó vagyok - ha pedig meguntam, csak odaadtam a gyereknek a telefont, egyszer csak sikerül neki -, és a tartalom miatt bizony megéri küzdeni, hiszen rengeteg pálya, számtalan zenei stílus által ihletett világ - metal persze nincs, hogy rohadjanak meg -, sőt még a barátainkkal szemben kivitelezhető kihívások is várnak ránk.

Melody Monsters játékteszt - 4. kép

A Melody Monsters tehát cukisága mellett meglepően tartalmas és kellemes élményt garantál számunkra, egy kellemes utazást a dallamok világába, aminek során ráadásként még nagyon jól szórakozhatunk is. Sőt mindezt teljesen ingyen, így amennyiben lecserélnénk már a Candy Crush-t, vagy valami hasonló tartalmas és minőségi alkalmi szórakozást keresünk, a már-már gusztustalanul cuki szörnyekben könnyedén otthonra lelhetünk.

A Melody Monsters elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

Gólem

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Háttttőőőőőőő... röhögő smiley Lehet hogy megnézem... röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

8 éve, 1 hónapja és 18 napja

Na jó, kipróbálom. Bár elég csajos... wtf smiley

válasz erre