Milyen tokot válasszunk okostelefonunkhoz?

2021. március 28.
159.5171
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Miközben sokan kisebb vagyonokat költenek arra, hogy a legújabb és legjobb okostelefont vásárolják meg, addig rengetegen nem törődnek azzal, hogy gondoskodjanak a készülék megfelelő védelméről, ezáltal olyan tokot vegyenek hozzá, ami kellő protekciót biztosít neki egy véletlen baleset esetén. Mobiljátékos szemmel különösen érzékeny a téma, hiszen nem szeretünk tokban játszani, sőt a telefonnak sem tesz jót, ha ilyenkor ebben tároljuk.


Most azonban tegyük félre egy kicsit a gamer-szemléletmódot, és vizsgáljuk meg a témát maximálisan védelmi szempontból, ennek fényében pedig járjuk körbe a témát, hogy milyen tokot érdemes venni, illetve mikor, melyik típus mellett döntsünk azért, hogy mindig a legnagyobb biztonságban tudjuk a készülékünket.

A dobozban talált tokok gyakran felejtősek

Több gyártó esetében is előfordulhat, hogy a készülék dobozában találunk egy tokot, ami nagyon nemes gesztus, örülhet is neki a vásárló, pláne annak fényében, hogy minden nyílás, minden méret passzol, de ezek a gyakran csak egyszerű szilikon tokok gyakorlatilag csak arra jók, hogy a hátlapot egy kicsit védjék, és jobb fogást adjanak a készülékeknek. Konkrét védelmet azonban ezek sajnos nem igazán adnak, így tartós használatok egyáltalán nem ajánlott.

Milyen tokot válasszunk okostelefonunkhoz? - 2. kép

Mindig a telefon típusához illeszkedőt válasszunk

Ha tokot választunk, érdemes kerülni az olcsó kínai vacakokat, és érdemes megbízható helyről választani, mindig a típusunkhoz illő darabot. Ez azért lényeges, mert bár a nyílásokkal nem szokott probléma lenni - bár erre is láttunk már negatív példát piaci árusoknál -, ellenben a belső gumigyűrűvel akadhatnak gondok.

Ezek ugyanis előfordulhat, hogy annyira lazák lesznek, hogy nem tartják meg elég passzentosan a telefont, ha baleset történik, így a leeséskor egyszerűen kiesik belőle a készülék, mintha semmiféle védelmet nem kapott volna.

Amikor fontos a mindig szabad kijelző

Alapvetően kétféle toktípust lehet megkülönböztetni az okostelefonok esetén. Ezek közül a legkényelmesebb a szilikon, kizárólag a hátlapot és az oldalpaneleket védő megoldás, ami nem rossz, de alapvetően gyakran kevés - kivéve akkor, ha a kijelzőt erős üvegfóliával erősíttettük meg.

Természetesen ebből is léteznek erősebb, komolyabb változatok, melyek a kijelző fölé lógnak egy kicsit, így meggátolják annak a sérülését egy leejtéskor, de maximális protekciót ezektől nem várhatunk. Ellenben mindig szabad a kijelző, így könnyen és gyorsan előkaphatjuk, ha egy gyors játékra vágyunk.

Milyen tokot válasszunk okostelefonunkhoz? - 3. kép

A legjobb tokok nem mindig kényelmesek

Az egyik legjobb és legbiztonságosabb toktípus egy okostelefon esetén minden kétséget kizáróan az, amely minden oldalról körbeveszi a készüléket. Alapvetően ezek is egyfajta szilikontokok, csak könyvszerűen körbeveszi egy kinyitható bőrszerű réteg, mely a kijelzőt is védi, ha zárt állapotban van.

Ezek a legjobb alternatívák, ha a telefontípusunkhoz passzoló darabot tudunk vásárolni, azonban sajnálatos módon egy kicsit kényelmetlenek tudnak lenni, és játék közben semmiképpen sem ajánlott rajta hagyni őket a készüléken, mert túlzottan felmelegedhet tőle, de minden más esetben érdemes alkalmazni, hogy elkerüljük a katasztrófát.
3 hozzászólás

Bencus86

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

Tokot én sem teszek rá, csak nagyon ritkán. Fóliát meg soha.

válasz erre

fonemaker

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

A tok a kisfiúknak való. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

peter97

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

Sosem teszek tokot a telómra.

válasz erre