Minden, amit a Riot Games új mobilos játékáról, a Hextech Mayhemről tudni kell

2021. november 14.
143.1461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A minap bemutatkozott a Hextech Mayhem: A League of Legends Story. Alapvetően talán erre még sokan legyintenének is, azonban itt jön a mobiljátékosok számára kedves csavar: ez bizony egy mobilokra is érkező alkotás. A Riot Forge készíti, a Riot Games stúdiója, azzal a nem titkolt céllal, hogy ezzel is bővítsék a népszerű MOBA-szoftver világát, ahogyan azt már nyíltan kommunikálja a címben is a fejlesztőbrigád. No de mit lehet tudni erről a frissen leleplezett munkáról? Összeszedtünk minden információt!


A Riot Games ugyebár több játékon is dolgozik "A League of Legends Story" alcímmel, amik különféle kisebb produktumok lesznek, változatos zsánerekben és hangulattal, többnyire a MOBA jól ismert karaktereivel. A Hextech Mayhem a ritmusjátékok műfajában hivatott helyt állni, mely során úgy kell az akadályokat kerülgetnünk, hogy közben dübörög az ütemes zene, és ritmusra kell haladnunk és ugrálnunk.

Minden, amit a Riot Games új mobilos játékáról, a Hextech Mayhemről tudni kell - 2. kép

Az egyes ütemeknél robbannak a pályán lévő bombák, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy ordenáré nagy káosz fog kialakulni a játéktéren. Értelemszerűen adja magát ez az alaphelyzet, hogy egy olyan népszerű League of Legends karakter kerüljön a fókuszba, mint Ziggs, a robbanóanyag szakértő, akit a MOBA-rajongók már jól ismernek.

Ahogyan arra számítani lehet, elképesztően adrenalindús játékélménnyel kecsegtet a Hextech Mayhem: A League of Legends Story, amiben egyaránt lesz fontos a koncentrációnk, a ritmusérzékünk, illetve a zenei érzékünk sem lesz utolsó, hogy biztosan eltaláljuk azokat a ritmusokat, amiket a játék igényel a felhasználójától. Igazi őrület lesz, amit a bombarobanások csak még jobban megbolondítanak!

Minden, amit a Riot Games új mobilos játékáról, a Hextech Mayhemről tudni kell - 3. kép

A játék hivatalos felületéről már megtudtuk, hogy november 16-án, azaz holnap után debütál PC-n és Nintendo Switch-en. Előbbi esetében a Steam kínálatában kell majd keresni a szóban forgó ritmusjátékot, és ahogyan arra számítani lehet, nem egy túl gépigényes stuffról van szó. 8,99 euróért megy, azaz 3299 forintért, úgyhogy amiatt sem kell aggódni, hogy netán túláraznák az egyébként egyszerű alapokkal bíró programot.

No de mi a helyzet a mobilos felhasználókkal? Itt jön a csavar, miszerint a Hextech Mayhem: A League of Legends Story a Netflix új kezdeményezésén keresztül ingyenesen lesz elérhető. Ugyebár a napokban, hetekben rajtoltatta el a streaming szolgáltató a mobiljátékos kínálatát, amit a Netflix felhasználói a sima előfizetés ellenében kapnak.

Minden, amit a Riot Games új mobilos játékáról, a Hextech Mayhemről tudni kell - 4. kép

Érdekes módon nincs még hír arról, hogy a Google Play-en vagy az App Store-on elérhető lenne-e majd a cím külön, megvásárolható formában. Várhatóan idővel ezen platformokra is felkerül, legalábbis mi inkább úgy véljük, hogy ez egy időleges exkluzivitás a Riot Forge és a Netflix között, de majd meglátjuk, hogy hogyan szól a hivatalos kommunikáció.

Az azonban kétségtelen, hogy napokon belül érkezik a játék, úgyhogy nem kell már sokat várni arra, hogy mindenki maga tapasztalhassa meg a program nyújtotta élményeket. Kíváncsian várjuk, hogy milyen mértékben fognak sztorit integrálni a játékba, hiszen ezekkel az "A League of Legends Story" spin-offokkal az a célja a Riotnek, hogy tágítsák az univerzumot, viszont nem kizárt, hogy itt szimplán a mókázásra és az instant játékélményre repülnek rá.

Nézd nagyban ezt a videót!




Fentebb megtekinthetitek az első kedvcsinálót, és hogyha többet szeretnétek megtudni erről a kérdéses projektről, akkor mindenféleképp repüljetek rá a hivatalos weboldalra. Ezenfelül ne felejtsétek el majd megosztani velünk az élményeiteket, hogy mégis miként tetszik nektek a Hextech Mayhem: A League of Legends Story, tekintve hogy egészen biztosak vagyunk abban, hogy nagyon sokaknak fel fogja kelteni az érdeklődését ez az igazi káoszként leírható ritmusjáték.
5 hozzászólás

Ronalddo

2 éve, 7 hónapja és 14 napja

Ó de kíváncsi vagykok már rá! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Egyelőre nagyon tetszik, úgyhogy várom szeretettel!

válasz erre

zsenikém

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Iszpnyat jól néz ki, újabb tripla A mobilokra! mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nagyon ígéretes, minőségi játéknak ígérkezik!

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 7 hónapja és 15 napja

Sosem hallottam róla! meglepett smiley

válasz erre