Advertisement

Nice Slice játékteszt

2017. március 15.
43.6591
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Kool2Play csapata a múltban túlzás nélkül letett már egyet és mást arra a bizonyos asztalra a mobiljátékos színtéren, így a relaxáció magasiskoláját felvonultató Estiman, vagy a totális őrületet elszabadító Dungeons & Aliens után alig vártam, hogy mi fog következni tőlük. Magunk között szólva én személy szerint ismét valami igazi különlegességet vártam, de hogy mégis milyen stílusban, azt megtippelni sem mertem volna.
Advertisement


A kérdéses fejlesztőcsapat ugyanis nem az a fajta, amelyik kizárólag egyetlen műfajban alkot, ők inkább igyekeznek belekóstolni ebbe-abba, sőt mi több, a jelenlegi színtér egyik legkreatívabb tagjaiként rendszeresen újdonságokon törik a fejüket. Ennek megfelelően Nice Slice című legújabb alkotásuk is egy egészen újszerű ötletet vonultat fel, és bár szeletelős játékokkal volt már dolgunk, ilyen sajátossal azonban még nem.

Nice Slice játékteszt - 2. kép

Itt ugyanis nem nindzsaként hadonászva kell apró darabokra vagdosnunk a különféle gyümölcsöket és ételeket, nincs szó semmiféle Fruit Ninja nyúlásról, a Nice Slice ugyanis bár ugyanezt az alapelvet követi, azonban a készítők egészen más szemszögből közelítették meg a témát. Itt ugyanis egy mozdulatlan tárgyat - kenyeret, gofrit, süteményt és a többi - kell apró darabokra vagdosnunk egy jobbról-balra mozgolódó kés által.

A Nice Slice ugyanis egy pékmester házában játszódik, és a mi feladatunk nem más, minthogy felszeleteljünk mindent, amit a spájzban találunk, és ehhez egy roppant egyszerűnek tűnő, de mégsem olyan könnyed játékmenetet társítottak a készítők. A lényeg ugyanis, hogy a folyamatosan mozgásban lévő kés érintésre lecsap áldozatára, és lekanyarít egy nagy szeletet az adott élelmiszerből, amivel kapcsolatban a feladatunk az, hogy lehetőleg minél több darabra szeljük azt, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt.

Nice Slice játékteszt - 3. kép

Igen ám, csakhogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik, illetve tűnik. A Nice Slice ugyanis reflexjáték, ezáltal nagyon észnél kell lenni, hogy mikor sújtunk le a késsel, lévén amint mellécsapunk, ezáltal a kés beleáll a padlóba például, akkor idegesítő hanghatás kíséretében pontot veszítünk, és ha ezt sokszor eljátsszuk, akkor egyszerűen véget ér a játék, de minél magasabb szintre jutunk, annál több speciális akciót és kombót tudunk alkalmazni majd.

A Nice Slice egyetlen és nagy hibája, hogy bár szeletelni egy ideig nagyon jó, mint ahogyan a folyamatos rekordok döntögetése is, azonban nincs benne szavatosság és tartalom, ezáltal például nem sok értelme van egyetlen betöltés után újra és újra elővenni. Bár a készítők ígértek hozzá érdekes frissítéseket - ezekkel még menthető lehet a végeredmény -, de jelenlegi állapotában egy kicsit üres az egész, az ugyanis senkinek sem lehet életcélja, hogy újabb késeket oldjon fel magának.

Nice Slice játékteszt - 4. kép

Persze a másik oldalról azért érdemes kiemelni, hogy a Nice Slice ingyenes, és amennyiben egy igazi alkalmi mobiljátékot keresünk, amit gyorsan letölthetünk, azonnal sikerélményünk lehet benne, hovatovább bármikor előkaphatunk, ha van pár percünk a buszra vagy a vonatra várva, akkor nagyszerű választás lehet, pláne a csodálatos, rajzfilmes grafikája miatt, amire azért többször is érdemes lehet rácsodálkozni.

A Nice Slice elérhető itt: Google Play | iOS App Store
Advertisement
4 hozzászólás

Patrik94

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Ezt tuti kipróbálom!

válasz erre

zsenikém

7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Haláli, nagyon tetszik!

válasz erre

Chico

7 éve, 3 hónapja és 12 napja

Ez igazán jópofa játéknak tűnik!

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 3 hónapja és 12 napja

Tipikus egyszerű de nagyszerű játék...

válasz erre