Ninja Spinki Challenges!! játékteszt

2017. február 01.
42.6831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Új alkotással jelentkeztek a napokban a Flappy Bird fejlesztői, és mivel a megnevezett mobiljáték annak idején igencsak kellemes sikernek örvendett, hovatovább magam is nagy rajongója voltam, nyilvánvaló volt, hogy a Ninja Spinki Challenges!! - igen így, két felkiáltójellel - meg fog fordulni a telefonomon. Így is történt, és ha bárki a lényegre kíváncsi: nem, nem okozott csalódást, hiszen nagy általánosságban ugyanúgy képes volt odaszegezni a kis képernyő elő, ahogy madaras elődje tette.


Hogy mégis mi volt a Flappy Bird sikerének titka? Rengeteg cikket olvastam már erről a múltban, azonban egyetlen határozott és tényleges választ egyik sem tudott adni erre. A legtöbben arra a következtetésre jutottak, hogy a játék alapvetően semmi újdonságot sem hozott az iparba, csupán nagyon jól ötvözte az eddig ismert lehetőségeket és sajátosságokat, így a végeredmény valami olyan különlegesség lett, amely folyamatosan arra hajtott, hogy újra és újra elővegyük, mert nagy kihívást és szavatosságot is nyújtott.

Ninja Spinki Challenges!! játékteszt - 2. kép

A Ninja Spinki Challenges!! pontosan ezt garantálja számunkra, azonban madárka helyett ezúttal egy cicával, sőt mi több, egy nindzsának készülő cirmossal, aki olyan nagy hasonlóságot mutat Hello Kitty-vel, hogy azt csak a vak nem látja. Sztori és egyéb butaságok ezúttal sincsenek, van azonban helyette egy rakás feladat, amit állítólag egy nindzsának tudnia kell teljesíteni, és ezáltal természetesen nekünk is. Hogy miféle kihívásokról van szó?

Csak és kizárólag ügyességünkre építő darabokról, ezáltal hol ágyúlövedékek elől kell menekülnünk, hol gurgulászó dagadt cicák útjából kell elugrálnunk, hol gyümölcsöket kell átugrálnunk, míg máskor dobócsillaggal kell célba találnunk, egyszóval klisé-klisé hátán. Minden feladat esetében bizonyos időkeret áll a rendelkezésünkre, ami sok esetben csak 10 másodperc, azonban a kihívások gyakran olyan hajszálpontos reflexeket kívánnak, olyan gyors reakciót, hogy nindzsa legyen a talpán, aki nem repeszti be ezektől a telefon kijelzőjét.

Ninja Spinki Challenges!! játékteszt - 3. kép

Merthogy a Ninja Spinki Challenges!! az idegek játéka, méghozzá olyannyira, hogy sokszor a tíz másodperc is egy örökkévalóságnak tűnik, hiszen a készítők úgy alkották meg a legtöbb kihívást, hogy nincs késlekedés, nincs engedékenység, ha pont akkor, és úgy mozgatjuk cicánkat, ahogyan kell, akkor rögtön el is buktuk a feladatot. Hiába egy nindzsának kell a pontosság, ugyanakkor ez sok esetben már-már olyan frusztráló méreteket ölt, hogy attól befonhatjuk a hajunkat.

Ami kissé még problémássá teszi az amúgy elég múltidéző és retro grafikával rendelkező játékot, az véleményem szerint az irányítás. A rendszer nem túl kifinomult, méghozzá olyannyira nem, hogy véleményem szerint sok esetben emiatt bukunk el egy halom feladatot, és nem azért, mert éppen rosszak lennének a reflexeink. Példának okáért ember legyen a talpán, aki képes elvégezni elsőre azt a feladatot, amikor egyszerre három guruló macska között kell lavírozunk, és nem csak oldalirányban, hanem felfelé, lefelé és átlósan egyaránt ügyeskednünk kell.

Ninja Spinki Challenges!! játékteszt - 4. kép

A Ninja Spinki Challenges!! tehát bár összességében méltó utódja a Flappy Bird-nek, és bár apróbb hibái vannak, de aki szereti a nehézkes mobiljátékokat, amelyek ráadásként még ingyenesek is, az feltétlenül tegyen egy próbát a nindzsa cica kalandjaival, mert abszolút kipróbálásra érdemes. Ellenben részemről kétséges, hogy lesz-e belőle akkora siker, mint madaras társából...

A Ninja Spinki Challenges!! elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 10 hónapja és 1 napja

Ez megint ugyanolyan kis béna mint a Flappy Bird volt röhögő smiley úgyhogy biztos óriási siker lesz!

válasz erre