Advertisement

Paper Wings játékteszt

2016. november 02.
47.5821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Léteznek tipikusan olyan mobiljátékok, amelyeket magunk sem tudunk, hogy miért szeretünk, csak egyszerűen képtelenek vagyunk abbahagyni őket, és újra-újra betöltjük azért, hogy megdöntsük benne egy korábbi rekordunkat.
Advertisement


Ha belegondolunk, a legősibb videojátékok, sőt az első mobiljátékok is erre építettek, hiszen ki ne töltött volna el annak idején órákat, sőt napokat a Snake-ben már akkor is, amikor csak néhány pixel szaladgált fel-alá a képernyőn.

Habár a kereket már senki sem találja fel újra, ergo a mobiljátékok piacán is nehéz újdonsággal szolgálni, de időről-időre felbukkannak olyan címek, amelyek egyszerűségükkel és nagyszerűségükkel egyszerűen képesek arra, hogy odaszegezzenek minket a képernyő elé.

Paper Wings játékteszt - 2. kép

A Paper Wings tökéletesen ilyen játék, hiszen nincs benne történet, nincsen benne tonnányi pálya, sőt jobbat mondunk: még tartalom sem igazán, azonban egyszerűsége, illetve játékélménye mégis annyira lenyűgöző, hogy képes azonnal odaszegezni és ott is tartani minket a képernyő előtt.

A Paper Wings már a nevével sem árul zsákbamacskát, hiszen valóban a papírszárnyak, konkrétan a papírból hajtogatott madarak kapták benne a főszerepet, akikkel a feladatunk olyan egyszerű lesz, mint a faék: szedjük össze az égből potyogó fényes labdacsokat, amelyeket lelki állapotunktól függően képzelhetünk csillagoknak, de akár búzaszemeknek is - vagy mit esznek a madarak -, a lényeg, hogy ezeket összegyűjtsük velük. Egyszerűen hangzik? Pedig nem az!

Olyannyira nem, hogy én kis túlzással azonnal földhöz vágtam a telefont, amikor a madárkám oldalán egy, azaz egyetlen labdacs után túl közel merészkedtem a Naphoz, mint Ikarusz és egy röpke szellentésnek hangzó effekt társaságában váltam lángok martalékává. Ez annak köszönhető, hogy a Paper Wings irányítása tanulást igényel, lévén madárkánk bár folyamatosan halad jobbról-balra - vagy balról-jobbra, ha megfordulunk -, ergo ha eltűnik a képernyő egyik szélén, a másikon tűnik fel újra, de közben mi határozhatjuk meg, hogy milyen magasságban és sebességgel szárnyaljon.

Paper Wings játékteszt - 3. kép

Ez pedig nem egyszerű feladat, hiszen bár a képernyő széleinek pöccintgetésével szabályozhatjuk repülési szögét, ennek meghatározása viszont komoly gyakorlatot igényel, hiszen elegendő egy kicsit túllőni a célon ahhoz, hogy kismadarunk meteorként csapódjon a tengerbe, vagy hirtelen olyan sebességre kapcsoljon, aminek köszönhetően egy beenergiaitalozott Sonic-ként fog rohangászni a képernyőn.

Amint azonban ráérzünk az irányításra - és amit akár még napokkal az első indítás után is tanulhatunk -, a Paper Wings megmutatja a szépségeit, és hiába van csak egyetlen pálya - aminek kvázi a színvilága változik minél feljebb jutunk -, a saját rekordok megdönthetősége még mindig olyan versenyszellemet garantál bennünk, ami gyermeki izgalommal tölt el minket origami madarunk irányítgatásával.

Sőt mi több, nem elég, hogy össze kell gyűjtenünk a kis sárga labdacsokat, mindeközben lehetőségünk lesz különféle power-up-ok felszedésére is, amelyekkel megállíthatjuk az időt, mágnesként vonzhatjuk magunkhoz a kis golyókákat, esetleg duplázhatjuk a begyűjtöttek számát, amivel sokkal egyszerűbb lesz rekordot dönteni.

Paper Wings játékteszt - 4. kép

A Paper Wings pedig mindezt ingyenesen garantálja, nem akar kifizettetni velünk fölöslegesen semmit, és bár madarakat vehetünk - mindegyik egyedi képességgel rendelkezik -, de sokkal fontosabb a játékélmény, mint a költekezés, amit a készítők napi küldetésekkel, kihívásokkal és achievementekkel dobtak fel. Sőt mi több, a későbbiekben eltérő játékmódok és többjátékos lehetőség is érkezhetnek hozzá, amivel a függőségi faktor még magasabbra rúghat.

Merthogy a Paper Wings tipikusan olyan játék, amely az első indítás után azonnal odaszegez minket a képernyő elé, és addig-addig újra kell próbálkoznunk benne, amíg nem válunk igazi profivá, hiszen itt mindig lesz feljebb, mindig tudunk jobbat produkálni, és éppen ezért a végeredmény bizony függőséget is tud okozni. Ha van pár perced, mindenképpen próbáld ki!

A Paper Wings elérhető itt: Google Play
Advertisement
5 hozzászólás

fonemaker

6 éve, 9 hónapja és 17 napja

Maniac írta:
Én nem találkoztam vele. Nyilván felkínál ilyeneket, hogy vegyél meg ilyen meg olyan kakadut, meg papagájt, illetve értékeld a játékot, de ezek csak fejlesztői "reklámok".
Azok is reklámok sajnos, engem épp ezek irritálnak a legjobban. Megszakítják a játékmenetet, nagyon zavarók.

Azt szeretem ha megveszek egy játékot, és nincs vele tovább semmi probléma, nincs benne reklám.

válasz erre

Maniac

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

fonemaker írta:
Milyen jó lesz ezzel reggelenként játszani! Amúgy tényleg nincs benne reklám? Az nagyon király lesz akkor!
Én nem találkoztam vele. Nyilván felkínál ilyeneket, hogy vegyél meg ilyen meg olyan kakadut, meg papagájt, illetve értékeld a játékot, de ezek csak fejlesztői "reklámok".

válasz erre

fonemaker

6 éve, 9 hónapja és 20 napja

Milyen jó lesz ezzel reggelenként játszani! Amúgy tényleg nincs benne reklám? Az nagyon király lesz akkor!

válasz erre

Femobilos

6 éve, 9 hónapja és 21 napja

Szedem!

válasz erre

peter97

6 éve, 9 hónapja és 21 napja

Oké, sikerült is megfertőzni!

válasz erre