Advertisement

Plants vs Zombies Heroes játékteszt

2016. november 05.
48.0741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor néhány évvel ezelőtt először felbukkant a Plants vs Zombies, egy rémesen egyszerű, ám mégis elragadó koncepcióval rendelkező tower defense stratégiaként ismertük meg, amely képes volt hosszú órákra odaszegezni minket a képernyő elé.
Advertisement


Imádtuk mind az első, mind a második részét, hovatovább a PC-re és konzolokra megjelent Garden Warfare mellékszálat is, noha azért titokban mégis a kis képernyőn, egy átfogó stratégiaként tudtuk élvezni leginkább a zombik és a növények háborúját.

Ha te is így vagy vele, akkor van egy jó hírünk, lévén már tölthető a széria legújabb mellékszála, avagy a Plants vs Zombies Heroes, amely egy kis csavarral ugyan, de ugyanazt az élményt garantálja, mint a franchise legendássá vált első két tagja.

Plants vs Zombies Heroes játékteszt - 2. kép

A Plants vs Zombies Heroes azonban messze nem egy régóta várt harmadik rész, egészen más, egészen több annál, hiszen a készítők a jól ismert tower defense stratégián alapuló sajátosságokat a kártyagyűjtögetős alkotások sajátosságaival keverték össze, ergo a végeredmény olyan, mintha a Plants vs Zombies a Hearthstone-nal találkozna.

Ennek megfelelően bár az alapok ugyanazok - a zombikkal szemben körökre osztottan növényeket kell letennünk a játéktéren, miközben a cél az élőhalottak, illetve az őket irányító hős elpusztítása -, de közben a paklinkban megtalálható kártyalapok határozzák meg, hogy milyen karaktereket is küldhetünk csatába, illetve milyen varázslapokat játszhatunk ki, hiszen a játékban mindenből találhatunk majd jócskán.

A Plants vs Zombies Heroes ráadásul egy kellemesen körülírt és elmagyarázott sztorival, valamint rendkívül elragadó, képregényes átvezetőkkel vezet be minket a körökre osztott csaták és a kártyagyűjtés világába. Minél jobbak vagyunk a csatatéren, annál több és jobb kártyát szerezhetünk be magunknak - stílusosan csomagokat kapunk, amelyeket kibontva pedig véletlenszerű lapokat -, a kártyákból pedig saját sereggel, ebből eredeztethetően pedig saját taktikával indulhatunk neki ellenfeleinknek, akik egytől egyig sajátos képességekkel és lapokkal rendelkeznek majd, hovatovább sajátos világokba is repítenek minket a harcok kedvéért.

Plants vs Zombies Heroes játékteszt - 3. kép

Minden hős rendelkezik majd valamilyen rejtett fegyverrel, amely jobban megnehezítheti a dolgunkat, de az ellenfelek kapcsán is találhatunk érdekességeket, sőt a pályák egyaránt folyamatosan változnak, így a hagyományos füves terepek mellett megjelennek a vizes vagy magaslati sávok, amelyekre csak speciális növényeket telepíthetünk, erre pedig csapatunk összeállításakor bizony gondolnunk kell.

Maga a csata egyébiránt úgy zajlik, mint az eredeti Plants vs Zombies-ban, csak sokkal nagyobb szabadság, több lehetőség és kiegészítő izgalom vár ránk. Ennek megfelelően minden lehívott hősünk rendelkezik majd védekező és támadó értékkel, ami alapjáraton meghatározza, hogy hatásos-e az ő sávjában elhelyezkedő zombival szemben vagy sem, de gyakran speciális tulajdonságok is csatlakoznak melléjük.

Mindeközben persze az ellenfél is folyamatosan pakolgatja ki az újabbnál újabb hőseit, a mi feladatunk pedig, hogy ráérezzünk a megfelelő taktikára, és megpróbáljunk felülemelkedni a szemben álló félen, akinek az életerejét minél előbb le kell nulláznunk. A legjobb azonban, hogy nemcsak a gép ellen tudunk majd játszani, hanem akár barátaink ellen is, akikkel nyilvánvalóban sokkal izgalmasabbak lesznek a csaták, mint a gépi ellenfelekkel vívottak.

Mindent összevetve a Plants vs Zombies Heroes egy igazán kellemes applikáció lett, amelyet ráadásul teljesen ingyen ad nekünk az EA, és bár vehetünk pénzért kártyalapokat, én személy szerint sokórányi játék után sem éreztem szükségét annak, hogy vásároljak, noha igazi ellenfelekkel szemben azért már biztosan akadtak volna problémák, hiszen könnyen összevethet minket a véletlen anyuci pici fiával, aki több ezret költ naponta arra, hogy digitális kártyacsomagok tucatjait vásárolja meg magának a játékhoz.

Plants vs Zombies Heroes játékteszt - 4. kép

Mivel azonban a csaták kimenetele gyakran a szerencsén, a leosztáson és a taktikán is múlik, sokszor az erősebb játékosokat is könnyedén el lehet fenekelni benne, szóval a kiegyensúlyozottság abszolút erénynek tekinthető a játék kapcsán. Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy milyen is lenne a Hearthstone a Plants vs Zombies világában, most itt a lehetőség, hogy kipróbáld!

A Plants vs Zombies Heroes elérhető itt: Google Play | iOS App Store
Advertisement
5 hozzászólás

peter97

6 éve, 9 hónapja és 17 napja

Milyen jó kis szórakozás ez! Tetszett a teszt, le is szedem gyorsan.

válasz erre

csirkee

6 éve, 9 hónapja és 17 napja

Na ezt megnézem magamnak.

válasz erre

Mendez

6 éve, 9 hónapja és 17 napja

Ezer éve játszottam vele még PC-n! Rengeteget változott azóta szemlátomást.

válasz erre

Femobilos

6 éve, 9 hónapja és 18 napja

Az első részt imádtam még PC-n, mobilon eddig valahogy kimaradt. De most pótlom! Nagyon jó teszt.

válasz erre

Gólem

6 éve, 9 hónapja és 18 napja

Na most már tényleg kipróbálom!

válasz erre