Puzzle Dino: Egg Adventure játékteszt

2021. február 17.
121.7081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokszor és sok helyen kihasználták már a dinoszauruszos témakör sajátosságait a mobiljátékos piacon, azonban még a túltermelés ellenére is gyakran belefuthatunk olyan alkotásokba, melyek képesek meglepni minket. Ide sorolható többek között a Puzzle Dino: Egg Adventure is, mely első blikkre talán nem tűnik túl egyedinek vagy különlegesnek, márpedig rendkívül kellemes élményeket tudott nyújtani nekünk a trükkös pályáival, melyek rengeteg kikapcsolódást kínáltak.


Merthogy a Puzzle Dino: Egg Adventure nem egy akciókban dúslakodó dolog, éppen ellenkezőleg, itt a cél az, hogy eljuttassunk egy kis dinoszauruszt a céljához, amit többféle útvonalon keresztül teljesíthet, de nem elég eljuttatni őt a portálhoz, mindemellett természetesen az elszórt tojásokat is mind egy szálig össze kell gyűjteni, ami komoly kihívást jelent majd annak fényében, hogy itt a játékmenet maximálisan a mi logikánkon múlik majd.

Puzzle Dino: Egg Adventure játékteszt - 2. kép

Merthogy minden egyes pályát úgy kell teljesítenünk, hogy a valós idejű terelgetés helyett kis dinoszauruszunknak előre megadjuk, merre menjen, mit csináljon, merre forduljon, és milyen sorrendben szedje fel a tojásokat. Ez így ebben a formában nem tűnik túl nagy kihívásnak, és egyáltalán nem is lenne az, csakhogy ennyiben azért természetesen nem merül ki a játékmenet, lévén minden cselekvésikonból meghatározott mennyiségű áll a rendelkezésünkre.

Magyarul előre meg lesz adva, hogy hányszor fordulhat kis dínónk jobbra vagy balra például, ami rögtön nagy kihívássá teszi az egész élményt, hiszen óriási tervezést igényel minden egyes szint elvégzése, lévén ha nem úgy gondolkozunk, ahogyan azt a játék logikája megkívánja, akkor kis túlzással soha az életben nem tudunk majd teljesíteni egyetlen szintet sem. Márpedig minél magasabb szintre érünk, értelemszerűen annál kacifántosabb pályák várnak majd ránk.

Puzzle Dino: Egg Adventure játékteszt - 3. kép

Kezdetben például kifejezetten barátságosnak tűnik, amikor irányonként nagyjából két-három áll a rendelkezésünkre, később előfordulhatnak olyan esetek is, hogy hat-hét darabot kell elhelyeznünk minden nyilacskából a pályákon, sőt mi több, trambulinokkal egyaránt bővül majd a felhozatal. Nyilván segítség lesz, hogy a megoldáshoz az összes interakciót fel kell használnunk, így ha valami megmaradt a végére, akkor ott valami hiba csúszott a számításunkba.

Emiatt minden egyes pálya a Puzzle Dino: Egg Adventure keretein belül hosszas tervezgetéssel veszi kezdetét. Emiatt van az, hogy a játékot relaxációs gyakorlatként is emlegetik, hiszen kifejezetten nyugodalmasnak tekinthető ilyenkor az alkotás, nincs stressz, ugyanakkor nem is szabad úgy nekiállni, hogy csak néhány percünk van rá.

Puzzle Dino: Egg Adventure játékteszt - 4. kép

A Puzzle Dino: Egg Adventure tehát összességében egy nagyon kellemes kis logikai játék, ahol elragadó világokban, folyamatosan nehezedő pályákon kell megállnunk a helyünket a nagy tojásgyűjtögetés során. Amennyiben kedveled az agyalós megoldásokat, és szeretsz megoldani logikai feladványokat, akkor ez a mobiljáték neked is garantáltan nagy kedvenced lesz.

A Puzzle Dino: Egg Adventure elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Gólem

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Jópofa szórakozásnak tűnik, szedem is!

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Nekem is nagyon tetszik!

válasz erre

Chico

3 éve, 5 hónapja és 3 napja

Reméltem is hogy jó lesz. mosolygó smiley

válasz erre