Sky Dancer játékteszt

2017. február 03.
42.6251
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az endless runnerek világában ma már nagyon nehéz újat mutatni, pláne valami egyedivel előállni, de azért időről-időre érkeznek olyan alkotások, amelyek megpróbálják a lehetetlent. A Temple Run például annak idején kellemes volt, de azóta csak elvétve találkozhattunk olyan hátsónézetes címmel ebben a műfajban, ami valami maradandót tudott volna alkotni. A Pine Entertainment csapata azonban most megpróbálta a lehetetlent, és elhatározták, hogy valami nagy dologgal rukkolnak elő.


Feladatuk azonban azonban nem volt egyszerű, hiszen a játékmenet tekintetében már mindent ellőttek korábban a nagyok, azonban ők elhatározásra jutottak ezzel kapcsolatban, és kitalálták, hogy ha másként nem megy, akkor legalább a koncepció és a pályatervezés tekintetében összedobnak valami különlegességet. Így született meg végül a Sky Dancer, ami a maga nemében egy igazi különlegesség, mondhatni egy kisebb csoda lett.

Sky Dancer játékteszt - 2. kép

A játék elsődlegesen sajátos világával igyekszik levenni minket a lábunkról. Nehéz meghatározni, hogy pontosan hol és mikor járunk, valamiféle fiktív, kitalált fantáziauniverzumról van ugyanis szó, amelyben a bejárható földrészek apró darabokra szakadtak szét. Egy kicsit olyan az egész, mintha a Prince of Persia és a Journey kereszteződtek volna egymással, a középpontban egy szedett-vedett hőssel, aki mestere a csillagtáncnak, hiszen valóban egy olyan térben, egy olyan közegben futkározik és táncikál, mintha valahol a csillagok között járkálna.

A különleges atmoszféra azonban még messze nem minden! Olyannyira nem, hogy a Sky Dancer a játékmenet tekintetében is igyekszik újdonságot felmutatni. Ennek megfelelően hősünkkel nemcsak rohanunk, átugráljuk vagy kikerüljük a akadályokat a pályán, illetve közben gyűjtögetjük a különféle gyűrűket, hanem mindemellett még az is a feladatkörünkbe tartozik, hogy egyik csillagról a másikra sikeresen át tudjunk ugrani egy-egy hatalmas zuhanással. Összességében talán ez adja az alkotás igazi savát és borsát, hiszen ember legyen a talpán, aki az érzékeny irányítással mindig el tudja találni a landolást.

Sky Dancer játékteszt - 3. kép

A Sky Dancer ugyanis ebből a szempontból nehéz, méghozzá nem is kicsit! Hősünket ugyanis bár a képernyő tapicskolásával tudjuk jobbra és balra terelni a két csillag közötti zuhanás közben, de olyan gyors a tempó - megállás pedig nincs - és olyan érzékeny az irányítás, hogy nem mindig sikerül eltalálni a következő csillag kifutópályáját. Mindeközben, ha akad is egy kis sikerélményünk, alig pár másodpercet töltünk az adott földrészen, és máris jön a következő ugrás, amit sikeres landolással kell megkoronáznunk.

A Sky Dancer tehát nem egy könnyű játék, alaposan rá kell éreznünk a ritmusára és az érzékeny irányítására is ahhoz, hogy sikert érjünk el benne, de éppen emiatt tekinthető igazán maradandó alkotásnak, hiszen képes folyamatosan szembeállítani minket a saját rekordjainkkal. Ez pedig olyan nagy előnye, hogy a végeredményt szinte letehetetlenné teszi, pláne a napi feladatokkal, eredményünk folyamatos számlálásával, a feloldható karakterekkel és a többi extrával, amelyek folyamatosan hajtanak minket előre a kikövezett úton.

Sky Dancer játékteszt - 4. kép

A Sky Dancer tehát egy olyan mobiljáték lett, amit már régóta vártak az endless runner műfaj szerelmesei, hiszen egyedi, már-már művészeti atmoszférája mellett olyan extrákkal bővíti a jól megszokott játékmenetet, mint a többszintes pályák, amelyek a ritmikus ugrándozással erőteljesen reflexeinkre és ügyességünkre is építenek majd. Ha igazi kihívást keresel és szereted a stílust, akkor most megtaláltad, amire vágysz!

A Sky Dancer elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Mendez

7 éve, 9 hónapja és 4 napja

Ezzel a játékkal nagyon kell vigyázni! Durva függőséget okoz!

válasz erre

Femobilos

7 éve, 9 hónapja és 5 napja

Csodás látványvilága van, nagyon tetszik!

válasz erre

peter97

7 éve, 9 hónapja és 5 napja

De meghozta a teszt a kedvem hozzá! mosolygó smiley

válasz erre