Space Marshals 2 játékteszt

2016. december 28.
45.0291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Habár nincs mentségem rá, de sajnálatos módon annak idején sikerült kihagynom a Pixelbite által készített első Space Marshals-t, ami a maga nemében nem elég, hogy egy különleges sci-fi világot, hanem mindemellett egy olyan taktikus játékélményt is garantált a rajongóknak, amely összetettsége miatt páratlan élményt nyújtott a mobiljátékok kedvelőinek. Kis túlzással az alkotás olyan volt, mintha egy tripla-A kategóriás címet ültettek volna át az alkotók a kis képernyőre, hiszen pöpecül kidolgozott világa mellett a játékmenet is meglepően összetett volt.


Nyilván nem a hasamra csapottan állítom mindezt, hanem onnan tudom, mert a Space Marshals 2 letesztelése előtt gyorsan végigpörgettem az első részt is, ami olyannyira lenyűgözött, hogy elmondhatatlan izgalommal vártam a folytatást, amitől arra számítottam, hogy újra elrepít abba a varázslatos univerzumba, amely - most figyeljetek - a sci-fi-t a vadnyugat sajátosságaival keverte össze. A folytatásban ismét Burton felett vehetjük át az irányítást, aki veszélyes kalandja során a galaxis legrettegettebb bűnözőivel veszi fel a kesztyűt.

Space Marshals 2 játékteszt - 2. kép

A Space Marshals 2 egy top-down és dual-stick shooter lett, amelyre bátran rá lehet húzni az izometrikus nézetű taktikai akció-szerepjáték jelzőt is, hiszen ugyanúgy élhetjük át a sztorit, mint például egy Diablo-ban. Az alkotás ennek megfelelően egy meglepően összetett játékmenettel kecsegtet a 20 küldetés során, amelyek mindegyike egy-egy óriási, szabadon bejárható, rengeteg taktikai lehetőségre és lépésre lehetőséget adó bevetéssel kecsegtet, amit hősünkkel a legkülönfélébb fegyverekkel kivitelezhetünk, így egyszerű pisztolyok, mesterlövészpuskák, gépkarabélyok, gránátok, sörétesek és természetesen számtalan sci-fi ihletettségű csettegő közül is válogathatunk.

Minden bevetés előtt szabadon lehetőségünk nyílik kiválogatni felszerelésünket, miközben változatos fejlesztéseket is végrehajthatunk az egyes eszközökön. Érdemes alaposan átgondolni a választást, hiszen taktikánkat alapjaiban határozza meg, hogy milyen lehetőségeink lesznek a pályán. A taktikai oldalt egyébiránt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen valóban tonnányi lehetőségünk lesz a bevetéseken, így ráronthatunk az ellenségre, lopakodva likvidálhatjuk őket egyesével, miközben kihasználhatjuk a pályaelemeket is, így fedezékbe bújhatunk és rejtőzködhetünk, ha a terepviszonyok engedik.

Space Marshals 2 játékteszt - 3. kép

Minden pályát úgy alkottak meg a fejlesztők, hogy lehetőségünk nyíljon egy-egy célpontot több irányból is megközelíteni, amivel az egyes szintek újrajátszhatósága meglepően magas lett, pláne úgy, hogy rengeteg mellékes teendőt és gyűjtögetni valót is találhatunk rajtuk. Természetesen ehhez az összetett játékmenethez profi irányítás is társul, amit a Pixelbite csapata mesterien alkalmazott, így míg a bal ujjunkkal kvázi egy virtuális joystickkal terelgethetjük hősünket, addig a jobbal lőhetünk, aktiválhatjuk a lopakodást, mindemellett pedig interakcióba léphetünk az objektumokkal is.

Természetesen a játék a kontrollereket egyaránt támogatja, amivel még összetettebb és pontosabb vezérlés várhat ránk. Külön misét érdemel mindemellett a játék grafikája, ami olyan kellemesre és látványosra sikerült - figyelem, csak olyan készülékeken indul el, amelyek támogatják az OpenGL ES 3.0-t -, hogy azt nagyon sok PC-s játék is megirigyelhetné. Habár a küllem kissé rajzfilmes hatást kelt, összességében ez egyáltalán nem nevezhető kellemetlennek, éppen ellenkezőleg!

Space Marshals 2 játékteszt - 4. kép

A Space Marshals 2 kapcsán nehéz negatívumokról beszámolni azon túl, hogy az irányítás helyenként egy kicsit talán nehézkesre sikerült. Összességében én úgy éltem át a 20 küldetést, hogy közben képes voltam belefeledkezni a játékba, amely elvarázsolt és úgy magával ragadott, mint néhány hasonszőrű, ámde nagyobb költségvetésből készült társa. Az egyedi világ, a változatos pályák, valamint a meglepően összetett játékmenet miatt a hardcore mobilgamerek számára kötelező darab, pláne hogy Androidra még ingyen is van!

A Space Marshals 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

wegh

7 éve, 11 hónapja és 11 napja

Nagyon tetszik és ingyenes is, csak sajnos a Huawei P8 lite-ot nem támogatja szomorú smiley

válasz erre

marco

7 éve, 11 hónapja és 11 napja

Van olyan játék ami mobilon az igazi, azt hiszem ez pont olyan. mosolygó smiley Szedem is.

válasz erre

Santonio

7 éve, 11 hónapja és 13 napja

Kiváló akciójáték! Az elsővel is toltam.

válasz erre

Mendez

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nagyon jónak néz ki. Szuper teszt, köszi.

válasz erre