Strikers 1945 World War játékteszt

2017. július 28.
44.4341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Már nem voltam kisgyerek, de tinédzser sem igazán, amikor egyik karácsonyra a szüleim megleptek életem első játékkonzoljával, ami akkoriban hatalmas szó volt. Sosem felejtem el, egy Atari 2600 másolat volt, ami inkább hasonlított egy orosz vadászgép pilótafülkéjéhez, mint valódi játékkonzolhoz, de akkoriban elképesztő, soha nem látott, vagy legfeljebb a játéktermekben sok-sok húsz forintosért megtapasztalt élményeket élhettünk át otthon, a nagy fekete Orion tévé előtt ülve, amin gyakran elment a kép, de egy atyai pofonnal hamar meg lehetett szerelni.


Ezen a konzolon futott egy játék, ami különösen hozzánőtt a szívemhez, és konkrétan az egész ünnepet bearanyozta számomra. Screaming Wings volt a neve - ez akkor még nem volt ennyire egyértelmű, hiszen volt a kosárlabdás játék, a horgászós játék, a nyuszis játék, meg a repülős játék -, és ami alaposan meghatározta az ízlésemet, noha a mobiljátékos pályafutásomig szinte teljes egészében mellőznöm kellett a hasonló műveket. Bár a Capcom-féle 1942 később még elkápráztatott, de hasonló remekművekkel egészen addig nem találkoztam, amíg el nem kezdtem alaposan mobiljátékozni idestova 16-17 éve.

Strikers 1945 World War játékteszt - 2. kép

Hogy miért mondom el mindezt itt és most, a Strikers 1945 World War játéktesztnél? Csupán azért, mert amint rátaláltam erre a játékra, azonnal feléledt bennem gyerekkorom egyik legszebb karácsonya, amikor egy életre megkedveltem a felső nézetes árkád repülőgépes akciójátékokat, amelyben nincs más feladatunk, mint irányítani a folyamatosan haladó repcsit, lelőni az egyre nehezedő és egyre nagyobb számban érkező ellenfeleket, bezsebelni a power upokat, legyűrni a főellenfeleket, majd igazi pilótának képzelni magunkat.

A Strikers 1945 World War ugyanis pontosan erről szól, sem többről, sem kevesebbről. Az APXSOFT kezei között ugyanis bár készülődött már pár hasonló alkotás - a Strikes 1945 volt az egyik legjobb -, de sem akkor, sem azóta nem akarták megreformálni a műfajt, amire egyébiránt nincs is szükség, hiszen minek változtatni valamin, ami egyébként jól működik. Persze azért a készítők is tudják, hogy valami kis extrára számítanak a rajongók, ők pedig ki is elégítették a vágyaikat azzal, hogy egy alternatív múltat festettek le előttünk, és a csaták közötti részt egy egészen összetett kis rendszerrel igyekeztek feldobni.

Strikers 1945 World War játékteszt - 3. kép

A Strikers 1945 World War ugyanis azon túl, hogy a pályákon egy folyamatosan tüzelő repülőgépet - vagy más repülő alkalmatosságot - ad a kezünkbe, amivel levadászhatunk minden szembejövő repülőt, földi egységet és egyebet, miközben egy halom dolgot összegyűjthetünk, lehetőséget biztosít arra, hogy karakterünket és gépeinket is fejleszteni tudjuk. Mint mindenhol, úgy itt is mindennek ára lesz, ezáltal nagyon sokat kell csatároznunk ahhoz, hogy valóban érezhessük a fejlődést a gépen vagy pilótánkon, amit persze felgyorsíthatunk azáltal, hogy valódi pénzt áldozunk a játékra, ami egyébként megkerülhető, ergo az ingyenesség nem kerül veszélybe.

Amit egyébként még érdemes kiemelni a Strikers 1945 World War kapcsán, hogy a játékmenetet is alaposan feldobták a készítők, ezáltal például a powerupok mellett speciális képességeket is ellőhetünk benne. Ezek csak opcionális lehetőségek, akár használjuk őket, akár nem, a cél minden esetben az lesz, hogy kipucoljuk a pályákat, amelyek egészen kellemes retro grafikával, erőteljes effektekkel lettek felépítve, ezáltal az összkép minden tekintetben olyan, mintha visszarepültünk volna a kilencvenes évek első felébe.

Strikers 1945 World War játékteszt - 4. kép

A Strikers 1945 World War nem egy tökéletes, és nem is egy szuper egyedi alkotás, de annyira kellemesen és annyi újdonsággal felvértezve tálalja ezt a retro lövöldözést, hogy abba még a legfagyosabb jégszív is azonnal beleolvad. Ha te is nagy rajongója vagy a műfajnak, eszed ágába se jusson kihagyni, hiszen mobilon alighanem az egyik legjobb és legkellemesebb élményt garantálja.

A Strikers 1945 World War elérhető itt: Google Play
4 hozzászólás

Chico

7 éve, 4 hónapja és 21 napja

Tipikus egynek jó játék.

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 4 hónapja és 22 napja

Tipikus jó kis unaloműző. De csak rövid távon. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ez nem rossz! meglepett smiley Imádom az ilyen stílusú játékokat!

válasz erre

zsenikém

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Nincs iOS-re? meglepett smiley

válasz erre