T3 Arena játékteszt

2022. november 15.
88.0341
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az Overwatch sokunkat sosem tudott lenyűgözni, személy szerint hiába próbáltam érdeklődni a Blizzard 2016-os shootere iránt. Azonban idén februárban érkezett a bejelentés, hogy a Torchlight: Infinite-ot is készítő XD Entertainment csapata egy Overwatch stílusú, 3v3-as mobiljátékon dolgozik. A játék iOS-re már májusban megjelent, az Androidos felhasználok azonban még csak két hete élvezhetik a T3 Arena hivatalos mobilverzióját. Nézzük hát, mit tud az Overwatch-klón!


Belépve a játékba kezdéskor több karakter is rendelkezésünkre áll, melyeket először csak a Team Deathmatch játékmódban tesztelhetünk, egy ideig csupán botok ellen, pár órával később azonban már valós, online ellenfelekkel is találkozhatunk. Megnyert meccseinkért kupákat kapunk, melyek számának növekedésekor nyílnak meg a különböző játékmódok, amik eléggé változatosak.

A Crystal Assault-ban a feladatunk az ellenséges csapatok területén található kristályok szétlövése, ami néha bot társaink miatt elég nagy kihívást is jelenthet főleg, ha egy erősebb csapat van ellenünk.

A már ismert Free for All módban 6 játékos küzd egymás ellen, az első helyért 15 alkalommal kell ölnünk. Ez a játékmód nagyon izgalmasra sikerült, mert a szokványos "fejjel a falnak" módszer helyett néha tereptárgyakat kihasználva is érdemes bujkálni, az 5v1 szituációkban ez nagyon jól fog jönni.

Fizetős és ingyenes részei is vannak a Battle Pass-nek

Fizetős és ingyenes részei is vannak a Battle Pass-nek


A Control is egy érdekes mód. Bár újdonságokat nem igazán tartalmaz, mert nagyjából teljes megfelelője más játékok területvédős ütközeteinek, egy nagy hibája azért van. A főbb mechanikákból adódóan a játéktér igényelné a csapatmunkát, ám ez semmilyen mértékben sem tud kialakulni, bár közös játékra meghívott barátunk segíthet ennek megoldásában, ami kellemes perceket talán képes okozni.

Ha már játéktereknél tartunk, pályatervezés szempontjából sajnos nem valami kreatív a játék - illetve a fejlesztők. Pár szimmetrikus pálya van csak benne, amik eléggé fantáziátlanok.

A fentiek tükrében a különböző játékmódokat tekintve egészen sok sikerélményünk lehet, ezeket pedig karakterszerzésben tudjuk leginkább kiélni. 23 játszható karaktert kínál nekünk a játék, közülük én hattal találkoztam. Igazából teljes mértékben játékstílus függvénye, melyiket választjuk, szinte minden karakterrel lehet érvényesülni szinte minden játékmódban.

Pattogatott kukorica T3 Arena módra

Pattogatott kukorica T3 Arena módra


Természetesen kasztokra vannak bontva a karakterek, kapunk healer-t, heavy-t és minden egyebet is. Mindegyikük rendelkezik egy lőfegyverrel, egy elsődleges képességgel és egy ulti-val. Ezek balanszával volt gond, függetlenül attól, mennyire volt felfejlesztve a karakter, egyes online ellenfeleket egyszerűen nem lehetett legyőzni. Ehhez még az is hozzátartozott, hogy csupán az első pár órában voltam verhetetlen, utána már tényleg jöttek a kőkemény ellenfelek és az egyre irreálisabban teljesíthető meccsek.

A legnagyobb újítás az alapul szolgáló játékhoz képest, hogy belső nézetből külső nézetbe helyzeték át a kamerát. Én jobban preferálom a TPS játékokat, ezért célzás és lövés szempontjából nagyobb könnyebbség volt játszanom. Irányítás tekintetében a virtuális gombok érzékelésével akadtak gondjaim, néha nem reagált megfelelően a nyomott akcióra, ez azonban feltehetően sem internetkapcsolati, sem készülékből eredendő gond nem lehetett.

A játék grafikája nagyon jól meg lett csinálva, animációkban is remek munka készült (mondjuk mégiscsak a Torchlight: Infinite fejlesztőcsapatának munkája). Letisztult, stabilan futó, jól optimalizált technikai háttere pedig lehetővé teszi a széleskörű telepítési lehetőséget.

Segítséggel a darálás is könnyebb

Segítséggel a darálás is könnyebb


A játék már a harmadik season-ben van, az így vásárolható (240 gem/hó = kb. 6500Ft) Premium Pass-ben (meg általában is) kozmetikai kiegészítők, skinek és különböző ládák járnak. Meglepő módon ingyenes része is van a Pass-nek, ezek feloldása játékbeli teljesítmény függvénye, a kapott tárgyak közel sem annyira értékesek és mutatósak, mint azoké, akik fizetnek érte, de nem ez fog levonni a játék élvezhetőségéből.

Az a tény viszont igen, hogy abszolút nincs egyensúlyban az, hogy milyen meccsekbe fogunk kerülni. Nem tudjuk kik lesznek ellenfeleink, hogy ők milyen szintűek és azt sem, vajon milyen karaktert érdemes kiválasztanunk. Picit elszomorító tényező volt, hogy a játék néha percek után sem talált meccset, ahogy az is, hogy a mikrotranzakcióként vásárolható gyémántok ára elérheti akár a 45 ezer Forintot is (2000 gyémánt), de nyilván nem kötelező ilyet vásárolni, de az ára akkor is hatalmas.

Ha végiggondoljuk, hogy szükségünk volt-e egy Overwatch klónra, akkor talán beszédes lehet a több, mint 2 millió letöltés (Android + iOS). Talán azoknak mindenképp érdemes próbát tennie vele, akik mindig is kérdezgették ismerőseiket, hogy mit lehet szeretni az Overwatch-ban, mert erre a kérdésre, viszonylag kielégítő választ fognak kapni a T3 Arena kapcsán, de sajnos alapvetően a hasonló műfajú játékokat tekintve semmiben sem különbözik.

A T3 Arena letöltése itt: Google Play | iOS App Store
bejelentés, hogy a Torchlight: Infinite-ot is készítő XD Entertainment csapata egy Overwatch stílusú, 3v3-as mobiljátékon dolgozik. A játék iOS-re már májusban megjelent, az Androidos felhasználok azonban még csak két hete élvezhetik a T3 Arena hivatalos mobilverzióját. Nézzük hát, mit tud az Overwatch-klón! '>
5 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 6 hónapja és 16 napja

Jó hangulatú teszt lett, a játék nekem kicsit unalmas sajnos.

válasz erre

fonemaker

1 éve, 6 hónapja és 16 napja

Jó lett a játék, engem berántott mióta megjelent playen.

válasz erre

peter97

1 éve, 6 hónapja és 16 napja

Én nagyon el vagyok vele az a helyzet. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

Nem próbáltam ki, pedig terveztem, csak rohadtul elfelejtettem hogy létezik! röhögő smiley Na már nézem is.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 6 hónapja és 17 napja

De örülök ennek a tesztnek! mosolygó smiley Egy ideje tolom, de számomra kicsit unalmas. Néhány naponta teszek bele jópár órát így nem olyan lapos.

válasz erre