Valóban bezárja kapuit a Roblox?

2021. március 07.
149.3021
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az utóbbi néhány évben szinte folyamatosan érkeztek hírek a Roblox bezárásáról, hogy a népszerű mobiljáték, illetve platform számára elérkezett a vég, azonban az idei évben minden eddiginél határozottabb információk jelentek meg arról, hogy közelegnek az utolsó napok. Mindez annak ellenére is igaz, hogy a játéknak folyamatosan növekszik a tábora, sőt állandók a frissítések és a kiegészítések.


Magyarul tehát semmi sem utal arra, hogy bármi gond lenne, a Roblox Blog is állandó, aktív frissítés alatt áll, a célok és az előrejelzések pedig egész 2021-et lefedik, ergo sehol sem olvasni hivatalosan arról, hogy a játéknak befellegzett. Hogy akkor mégis honnan indultak útnak a rémhírek, és miért beszélnek sokan, illetve sok helyen a Roblox bezárásáról? Ennek jártunk utána az alábbiakban, hogy egy kicsit megnyugtassuk a kedélyeket.

Már megint azok a pletykák

A Roblox bezárásának híre természetesen ismét pletykaként kapott szárnyra. Az egész történet a React 2424 weboldaláról indult most útnak, egy olyan webhelyről, mely gyakorlatilag bárkinek lehetővé teszi, hogy álhíreket vagy szivatásokat tegyenek közzé, ami nem is annyira a széles közönségnek, mint a legtöbb esetben inkább egy kisebb csoportnak, barátoknak, ismerősöknek szól.

Valóban bezárja kapuit a Roblox? - 2. kép

Ezen az oldalon jelent meg egy hír arról, hogy a Roblox 2021-ben leáll, ami annyira váratlan volt, és olyan sok helyen átvették, hogy a felhasználók elkezdték valós tényként kezelni. Mindez különösen kellemetlen annak fényében, hogy a hír igazának ellenőrzéséhez elegendő lett volna csak egy kicsit lejjebb görgetni az álhírt, ahol az oldal üzemeltetői feketén-fehéren kiemelik, hogy egy szórakoztató webhelyről van szó, ahol a felhasználók gyártják a cikkeket, melyek zöme vicc vagy kitaláció, soha nem szabad őket komolyan venni, illetve hiteles információforrásként feltüntetni.

Miért terjedhetett el egy ilyen pletyka?

Adja magát a kérdés a fentiek után: vajon tényleg ennyire sötétek az emberek, hogy nem tudnak különbséget tenni a valós információk és az álhírek között? Egyáltalán miként tudott elterjedni egy ilyen pletyka az emberek között? A kérdés jogos, de szerintünk az sem meglepő, hogy így történt, hiszen a Roblox kapcsán a közönség elsődlegesen fiatalabb gyermekekből áll, akik jellemzően csak a hírek címét olvassák el, de a bejegyzés végéig a többség nem jut el.

Valóban bezárja kapuit a Roblox? - 3. kép

Helyette inkább rögtön megosztják az információt anélkül, hogy ellenőriznék a valóságtartalmát, így történhetett, hogy a világhálón félelmetes tempóban terjedt el a hír a Roblox közösségében a bezárásról, hiszen a játékosok egymástól megosztogatva, futótűzzé változtatták a kapcsolódó információkat. Egy PUBG Mobile esetében az ilyen hírek már nehezebben tudnának elterjedni, éppen azért, mert a felhasználók zöme már tinédzser vagy inkább felnőtt.

A Roblox még biztosan nem áll le

Mérget vehetünk rá ugyanakkor, hogy a Roblox biztosan nem fog leállni, elég csak megnézni a 2020-as esztendőben elért eredményeiket, hiszen korábban még soha nem volt ennyire eredményes éve a játéknak. A játék így közel 150 millió aktív havi felhasználót tudott felmutatni, a bevételeik pedig meghaladták a 770 millió fontot, ami átszámítva több mint 300 milliárd (!) forintnak megfelelő összeg. Szerintetek mekkora esély van arra, hogy egy ekkora pénzgyárat éppen most bezárnának?
5 hozzászólás

Mordorer

3 éve, 3 hónapja és 22 napja

Van még egyáltalán aki felhasználó? meglepett smiley Én egyet sem ismerek.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 3 hónapja és 24 napja

Ősrégi már, szerintem nem lenne semmi meglepő abban ha leállna, de gondolom akkor jönne helyette valami új verzió.

válasz erre

Mendez

3 éve, 3 hónapja és 24 napja

Diablóról is pletykálhatnának már valamit végre... röhögő smiley

válasz erre

peter97

3 éve, 3 hónapja és 24 napja

Hát igen, pontosan így terjednek az álhírek meg a legendák. szomorú smiley Sajnos minden témában, nem csak ebben..

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 3 hónapja és 24 napja

Az ciki hogy most hallok erről először? röhögő smiley

válasz erre