Wild Arena Survivors játékteszt

2022. november 10.
92.2691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nem igazán szeretek Battle Royale játékokat tesztelni, mivel folyamatos fejlődés történik ezekben a stuffokban, éppen ezért a különböző verziókat tekintve pár éven belül teljesen képes megváltozni egy ilyen játék, ami a kritikai produktum elavulásához vezethet. A Ubisoft legújabb mobiljátékát játszva pedig eléggé felemás érzések kavarogtak bennem, annak ellenére, hogy zseniális alapötlet áll a játék mögött.


Jelen tesztünk alanya augusztus végén jelent meg, azonban akkor nem készítettünk róla tesztet, ezt az elmaradásunkat pótoljuk most ezzel a cikkel - hamarosan pedig egy másik ilyen anyag érkezik, stay tuned! Na de folytassuk!

A fejlesztők talán ráéreztek, hogy néha próbálkozni kell új megvalósításokkal, így a Wild Arena Survivors egy izometrikus nézetű játék lett, ami rengeteg jó ötlete ellenére pár végzetes hibát is magában hordoz. Kezdéskor 40 kegyelmet nem ismerő játékos érkezik Sidina szigetére, hogy brutális küzdelmek közepette vívjanak meg.

A játékba való belépéskor három karakterosztály közül válaszhatjuk ki a nekünk megfelelőt, így kínálják a már jól ismert kasztokat: egy zsiványt, egy heavy-t és egy katonát. Természetesen mindhármuk különböző fegyverekkel és képességekkel rendelkezik, amelyek nagyon fontos alkotóelemei a játék mechanikáinak.

Hova szaladsz kishaver?

Hova szaladsz kishaver?


Fegyvert és lőszert a Wild Arena-ban nem kell keresnünk, hiszen karakterek függvényei ezek megléte, de azért lesz mit gyűjteni. Ekkor kapunk egy elsődleges és egy másodlagos fegyvert az azokhoz tartozó képességeket, valamint még 2 slotot. Az üres helyekre a szétszedett környezeti elemekből szerzett lootot pakolhatjuk, melyből 2 fajta lehet nálunk.

Ezek általában teljesítménynövelő eszközök (például golyóálló mellény, élettöltő, sebzést növelő ital) vagy lehetnek fegyverek is (például gránátok). Az említett környezeti elemek széttörése fontos, hiszen a kivágott fákból, valamint széttört kövekből pénzt is szerezhetünk.

Eme pénzmagot pedig egy lebutított fejlődési rendszer keretében használhatjuk, mely során a nálunk levő két fegyver képességeit és a teljesítménynövelő eszközök erejét növelhetjük. A pályán emellett találhatunk zárt ládákat és a közismert dropokat, melyeket bárhol és bármikor kinyithatunk ellátmányok reményében.

Nem, ez nem egy begombázott pillanatkép

Nem, ez nem egy begombázott pillanatkép


Ellenfelekkel való összecsapáskor sokfelé kell figyelnünk. Vadállatok módjára kell egyszerre minden képességünket elhasználnunk és minden fegyverrel egyszerre támadni, ami súlyozatlanságot generál az izgalmas fegyverharcoknak. Ha nem az említett módon járunk el, azonnal karakterünk megfáradt holttestét bámulhatjuk.

A Wild Arena Survivors egyik legidegesítőbb része pedig itt mutatkozik meg: a három kaszt mindegyikével találkozhatunk egy-egy meccs során és sokszor lesz, hogy mi húzzuk a rövidebbet. Nagyon fontos, hogy ismerjük karakterünket, hiszen a Rogue karakterek kardja semmit sem fog érni például a Soldier lőfegyvere ellen.

Nincsenek összeegyeztetve a karakterosztályok képességei ebből a szemszögből nézve, viszont szerencsére taktikázni így is lesz lehetőségünk. Ha pedig nagyon nem lenne barátunk a szerencse, akkor a képernyő bal oldalán elhelyezett hívógombbal szólhatunk lovunknak, hogy sebes rohanásával húzzon ki minket a bajból. Emberi ellenfeleinken kívül azonban az élővilágot is megpumpálhatjuk ólommal, hiszen a vadvilág állatai is veszélyt jelentenek számunkra.

A második probléma a lobbyban figyelhető meg. Megnyert meccseinkért kupákat szerezhetünk, bizonyos kupaszám elérésekor pedig ládákat nyitogathatunk, amikből általában ismét csak pénzt szerezhetünk. A játék ugyanis aktuális karakterünk szintje alapján dob a meccsekbe, a szükséges fejlesztéseket pedig nem tudjuk pénz nélkül elvégezni.

Komolyan falevelekkel a búrádon rohangálsz?

Komolyan falevelekkel a búrádon rohangálsz?


A következő, egyben utolsó probléma pedig a BR játékok alapjával kapcsolatos. Természetesen sokkal izgalmasabb társakkal alászállni az ilyen játékok területeire, ennek ellenére a Wild Arena sehogy sem kínál lehetőséget a közös játékra. Barátainkkal nem tudunk játszani, hiszen sehol nem lehet meghívni őket, a játék Duo módja pedig nem igazán talál meccset, így csak és kizárólag Solo-ban lehet bármiféle játékélményünk.

A felsorolt hibák ellenére amúgy egy egész remek játékélményben lehet részünk, ha teljes mértékben kiismertük karakterünket. A játék területei nagyon szépen ki vannak dolgozva, bár a térkép alapvetően nem nagy méretű, ez pedig az igen pörgős meccsek javára válik.

A hangokat tekintve egészen különleges élményt kínál a játék, és bár a zenei része elhanyagolható, a hangeffektek nagyon jól el lettek találva - dinamikus hangok teszik izgalmassá a játékot, erőteljes csatazajokkal, valamint különböző robbanáseffektekkel.

Kicsit fura ez a páncélterem

Kicsit fura ez a páncélterem


A Ubisoft kissé magasra tette a lécet fizetési lehetőséget is kínáló rendszerével, hiszen a megdolgozott kupáinkért járó pénz helyett simán fizethetnénk 37 ezer forintot is, ami feleslegesen drága mulatság. Emiatt eléggé nagy problémának tartom, hogy az átlag játékosnak mindenképpen fizetnie kell, ha fejlődni akar, mert a játékbeli valutát nem kapjuk épp bőkezűen.

Bár a Ubisoft korábban próbálkozott a BR műfajjal, biztosan nem a Wild Arena Survivors fogja meghozni nekik a műfaji áttörést. Néha balanszolatlan, de hangulatos fegyverharcokkal megpakolt, izgalmas játékuk kellemes órákat bár tud okozni, hosszú távon nem mindenkinek lesz érdekes játék.

A hangulat nagy részét a táj csodálatos kivitelezése és a hangok magasfokú színvonala fogja okozni, mindannak ellenére, hogy a mapon levő fejlődési rendszer és az izometrikus rendszer egy egyedi alkotássá varázsolhatta volna az egyre jobban klisék köré épülő Battle Royale műfaját.

A Wild Arena Survivors letöltése itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 4 hónapja és 23 napja

Nekem ez teljesen kimaradt. meglepett smiley

válasz erre

peter97

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Időről időre nekiugrok, engem leköt. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nekem ez mennyire kimaradt! meglepett smiley Örülök a tesztnek, legalább tudok róla! röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nem próbáltam még ki, de már lesem is!

válasz erre

fonemaker

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

****a kis játék, csak viszonylag hamar rá lehet unni.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nem hiszem eeeeeeel!!!! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Végre megírtátok a tesztet a játékról, amihez eddig semmi nem jelent meg az oldalon! röhögő smiley Rohadt jó!

válasz erre