ZOZ: Final Hour béta játékteszt

2023. február 21.
92.5801
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Még tavaly, a 2022 májusában megrendezett NetEase Connect online rendezvényen mutatta be a NetEase Games csapata készülőben levő túlélőjátékát, amelyet nemes egyszerűséggel ZOZ: Final Hour-nak neveztek el. Nemrégiben vált elérhetővé ismét egy béta, így nem is volt kérdéses, hogy a Mobilgamer csapata ráveti magát, hiszen egy ígéretesnek tűnő zombiapokalpiszis lövölde nem maradhat előzetes nélkül.


A NetEase Games mindent összevetve szerény véleményem szerint a mobiljátékipar egyik legfontosabb képviselője. A csapat nevéhez nagyon sok, fontos cím fűződik, ilyen a Lost Light, a Super Mecha Champions, a készülő Naraka: Bladepoint és a márciusban megjelenő Ace Racer.

A ZOZ: Final Hour alapkoncepciója nem egy újkeletű gondolat, számtalan hasonló játékkal találkozhat az egyszeri gamer. Adott egy posztapokaliptikus túlélő-környezet, egy bőséggel zombikkal megpakolt nagyváros képében, és nekünk átlagemberből fegyverforgató harci fenevaddá avanzsálódott túlélőként a feladatunk behatolni a városba, 15 perc alatt megszerezni amit kell, és elhagyni a körzetet.

Azt hitted, mindig ilyen nyugis?

Azt hitted, mindig ilyen nyugis?


Ezt az alapvetően felfedezés miatt hívogató elképzelést a készítők egy online rendszerrel fejelték meg, ami azt jelenti, hogy rajtunk kívül még legalább 10 ellenfél küzd ugyanúgy, ebből pedig az következik, hogy egyedül, de akár egy társunkkal is lesz alkalmunk alászállni a város sötét bugyraiba. A kivitelre váró tárgy pedig nem más, mint 5 darab "vérkristály".

Ezeket kétféle módon tudjuk összegyűjteni, az egyik amikor a talajban lévő kristályosodott részeket törjük darabokra a megfelelő akciógombbal. A másik módszer pedig a zombik iszonyatos hordájával küzdő szerencsétlen likvidálása, majd a nála levő kristályok eltulajdonítása által történik.

Mindegy melyik opciót választjuk - amúgy az esetek többségében természetesen marad a lövöldözés - de arra figyelni kell, hogy úgy a tizedik perc környékére már legyen nálunk pár darab, mert a tizenötödik perc elérkeztével a terület lebombázásra kerül, mi pedig veszítünk.

Hát nagyon nem

Hát nagyon nem


Maga a játékmenet egyáltalán nem bonyolult. A karaktergenerálás után egy helikopterrel bevisznek minket "A Zónába" és a nálunk levő térképen meg tudjuk nézni, hol mit találunk. Legyen az kristály, vagy ellátmány, esetleg gyógyító szoba. Ezekre a gyógyító szobákra gyorsan ki is térnék pár szóban. Mindannak ellenére, hogy mindenki-mindenki ellen felállásban mennek a dolgok, csapatokban érkezünk le (3-4 csapat van egy meccsben, 3-4 játékossal benne).

Minden gyógyító szobába be tud menni bárki, úgy hogy a bent lévők egymás ellenségei. Szóval az itt levő ellátmányok nyugodtan kipakolhatók, tudjuk magunkat gyógyítani, de csupán pályánként annyi ilyen hely van, amennyi csapat. Kristályokat egy-egy helyszínen több gócban találunk.

A játékteret amúgy is mindehol zombik lepik el, hát még a kristály-lelőhelyeket. Ezek összegyűjtése pedig egyszerre hatalmas buli, mert ki kell találni az utat, amíg a szándékosan eldugott helyekre eljutunk. Másrészt pedig nagyon feszült, mert bármikor jöhet egy horda, bármikor arra járhat egy, a mi szintünkben levő, de tapasztaltabb, esetleg jobb fegyverzettel rendelkező játékos. Macska-egér játékként tökéletes, van hogy utcákon át fognak minket kergetni, behúzódunk egy sikátorba, az ellen pedig tovább fog rohanni.

Kristálykeresés folyamatban

Kristálykeresés folyamatban


Fegyvereket általában nyitottabb tereken, ládákból tudunk szerezni, mert kezdéskor elég pénzünk - és tapasztalati pontunk - sem lesz megfelelő lőfegyverek beszerzéséhez. Éppen ezért hihetetlen jó fegyvereket találni néha. Ebbe beletartoznak az egyszerű pisztolyok, SMG-k, de még akár rakéta- és gránátvetők, shotgun-ok is.

Abban az esetben, ha azonban meghalunk több dolog történik. Ha ellenfél öl meg minket, újraéledünk, megmaradnak a fegyvereink és lőszereink, de minden kristályunk elveszik. Ha pedig egy zombihorda végez velünk, mi magunk is az élőholtak seregét fogjuk erősíteni. Bár horda nem végzett velem, a korábbi béta tapasztalatai és az ebben látott zombi ellenfelek miatt jutottam arra a következtetésre, hogy ez a dolog még mindig így működik.

Az alapvetően világbajnok hangulathoz azonban néhány ordító hiba is társul. Ilyen az európai szerver mellett is folyamatosan bejátszó hálózati problémák és a bugok tömérdek mennyisége. A fegyverharc a stúdió által jegyzett Battle Royale játékokat nézve kaotikusan súlytalan és egyszerű. Becsúsznak néha textúra-, emiatt pedig ellenfél-betöltési hibák. Öröm volt látni, ahogy valami rám ugrott, vagy hirtelen húszan rohantak rám.

Heccsát!

Heccsát!


Összefoglalva a ZOZ: Final Hour mérföldeket fejlődött az előző béta grafikai, játékmenetbeli, technikai-, és matchmaking gondjaihoz képest. Kis csiszolással, ha nem is kiváló, de messze a legkorrektebb túlélőjátékot tudhatják majd magukénak.

Ez az állapot nincs is olyan messze, mint a béta kezdetekor hittem. Csupán a hálózati gondokra és a lövöldözési mechanikákra kéne több figyelmet és kreativitást fordítani és nem lesz gond. Mindenestre, béta alapján még sosem vártam ennyire játékmegjelenést.

A ZOZ: Final Hour letöltése (még nem aktív!) itt: Google Play
mutatta be a NetEase Games csapata készülőben levő túlélőjátékát, amelyet nemes egyszerűséggel ZOZ: Final Hour-nak neveztek el. Nemrégiben vált elérhetővé ismét egy béta, így nem is volt kérdéses, hogy a Mobilgamer csapata ráveti magát, hiszen egy ígéretesnek tűnő zombiapokalpiszis lövölde nem maradhat előzetes nélkül. '>
6 hozzászólás

Mendez

1 éve, 2 hónapja és 7 napja

Na ez várós! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Kipróbálnám én is!

válasz erre

Chico

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Sajna amíg a játékmenet olyan gyenge mint ahogy a teszt leírja, esélytelen a sikerre.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 2 hónapja és 8 napja

Most hallok róla életemben először, de nagyon királynak tűnik!

válasz erre

fonemaker

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Nafene, kíváncsian várom.

válasz erre

peter97

1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Ez nagggggggyon várós!!!!! meglepett smiley

válasz erre