A Brawl Stars is átlépte a 2 milliárd dolláros bevételt

2023. szeptember 23.
25.5411
A Supercell akciójátéka, a Brawl Stars átlépte a 2 milliárd dolláros (731 milliárd 420 millió forint) bevételt és ezzel bekerült egy rendkívül ritka klubba, azonban ez már a fejlesztők negyedik címe, amely elérte ezt a határt.
 

A Brawl Stars az akció/brawl műfajban is a legtöbb bevételt hozó játék, valamint a letöltések számát tekintve is az élen áll. Az elmúlt 12 hónapban vezette a letöltési listákat Brazíliában, majd Törökország és Amerika a sorrend. Tavaly világszerte összesen 37 millióan töltötték le, élettartamra vetítve pedig globálisan 376 millióan.

A Data.ai összesítése szerint az Egyesült Államok volt a legnagyobb bevételi forrás 40 millió dollárral, míg a második helyen Dél-Korea állt 16,7 millió dollárral. A portál azt emelte ki, hogy a finn Roviohoz hasonlóan a Supercell is kihasználta az együttműködéseket a valós világbeli árucikkekre, valamint olyan nagy sportegyesületekkel is partnerségre lépett, mint a Paris Saint-Germain.

A brutális bevételi összeget a Supercell címei közül korábban már a Clash of Clans, a Clash Royale és a Hay Day érte el.
3 hozzászólás

fonemaker

2 hónapja, 2 hete

Ejha!

válasz erre

SamsungFan

2 hónapja, 2 hete

Elképesztő!

válasz erre

Chico

2 hónapja, 2 hete és 1 napja

Aztarohadt. Döbbenet pénzek mozognak ezekben a játékokban.

válasz erre