A felhasználók harmada csak a mobilján játszik

2023. június 20.
25.1181
A Newzoo Global Gamers Study 2023 című tanulmánya elemezte a mobiljátékok helyzetét és megállapította, hogy azok, akik csak egy platformot használnak, azok között toronymagasan vezetnek a kisképernyők.
 

A Newzoo a mobilok erősségét az alacsonyabb belépési küszöbnek és a mobiljátékok más platformokhoz képest nagyobb hozzáférhetőségének tulajdonítja az elemzésben. Ez a mobilokat vonzó befektetési lehetőséggé tette a PC- és konzolfejlesztők számára.

Ezáltal platformokon átívelő IP-kkel és franchise-okkal foglalkozhatnak a játékosok, gondoljunk csak a Robloxra vagy a Fortnitera. Miközben a mobil- és 5G-technológia fejlődése és a felhőalapú játékszolgáltatások térhódítása folyamatosan egyre jobb játékélményt tesz lehetővé.

Kiderül az is, hogy az összes felhasználó 57 százaléka költött pénzt játékra az elmúlt félévben, ezen belül a mobilosok 45 százaléka fizetett érte, vagyis más platformokhoz képest a mobiljátékok esetében a free-to-play üzleti modell dominál.

A felhasználók harmada csak a mobilján játszik - 2. kép

4 hozzászólás

Ronalddo

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Hát, az van kéznél. És már nagyon minőségi játékok vannak...

válasz erre

SamsungFan

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nem csoda hogy a free-to-play megy a legjobban. A nem fizetősöknek tökéletes kompromisszumos megoldás, a fizetősök meg kimaxolják a skineket meg a fegyvereket benne. Nekem is a kedvenc kategóriám.

válasz erre

peter97

5 hónapja, 3 hete és 4 napja

Szerintem ez felmérés nélkül is egyértelmű.

válasz erre

fonemaker

5 hónapja, 3 hete és 5 napja

Egyáltalán nem meglepő adat. Az lenne az ha nem így lenne.

válasz erre