A Tencent leállítja a WeGame mobiljáték-portált

2022. július 10.
48.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Nagyjából a Mobilgamerrel egyidőben indult el a világ legbefolyásosabb mobiljáték kiadója, a Tencent által kiadott Wegame mobiljáték-portál, ami bár nagy reményekkel indult útnak, most mégis leáll, ráadásul már hónapokon belül.

A Wegame ugyanis 2022 szeptember 8-án szűnik meg létezni, jelentette be a napokban a cégóriás. Magyarázatukban az áll, hogy az üzleti fejlesztési stratégia változásai mást kívánnak meg, így ezt a vonalat elengedik.

A WeGame 2017-ben indult mobilon és PC-n, azzal a határozott céllal, hogy egy olyan platformmá váljon, mint például a Steam. A platform szépen fejlődött, azonban nem nőtt ki az ázsiai régióból, a mai napig több mint 200 millió regisztrált felhasználót gyűjtöttek össze, a hosszú távú tervekben a globális megjelenés állt, főleg miután megjelent a kínai piacon a Steam.

A megszüntetés hátterében valószínűleg az is szerepet játszott, hogy egy nagy felvásárlásnak keresztbe tettek Kínában, az indoklás szerint azért, mert ezzel az ottani streaming piac 80%-át uralta volna a Tencent.
3 hozzászólás

fonemaker

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Egy ekkora, milliárdokon ülő cég elenged bármit is? meglepett smiley De fura.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 11 hónapja és 3 napja

Sosem hallottam róla eddig. meglepett smiley

válasz erre

Bencus86

1 éve, 11 hónapja és 4 napja

Hihetetlen hogy egy ekkora cég nem menti inkább meg a platformot. meglepett smiley Vagy adja el, nem is tudom.

válasz erre