Bajban a Pokémon Go fejlesztője, négy játékot töröltek pénzügyi válság miatt

2022. július 04.
51.9981
Épp a minap számoltunk be arról, hogy a Pokémon Go fejlesztője, a Niantic kiadta legújabb applikációját, amiben a sikerjátékait foglalja össze, ezért derült égből villámcsapás a hír, miszerint komoly pénzügyi válságban vannak.
 

Az információ már csak azért is megdöbbentő, mert bődületes mennyiségű pénzt keres a cég a játékaival, folyamatosan eseményeket szervez, pénzdíjas versenyekkel egyetemben.

A Niantic a világ egyik legismertebb játékfejlesztője, a háta mögött dollármilliárdokkal, most mégis négy projektjét volt kénytelen elkaszálni egy komoly pénzügyi válság miatt, a címek között van a Transformers: Heavy Metal is, valamint olyan projektek mint a Sleep No More, a Punchdrunka és két másik projekt, a Blue Sky és a Snowball munkacímmel ellátott játékok.

A Bloomberg beszámolója szerint a közelmúltban a Niantic számos problémával küzd, többek között a nem megfelelő bevétel és a projektek megvalósításának hiánya. John Hawke, a Niantic Games vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég az alkalmazottak mintegy 8%-át elbocsátotta és a munkakörüket megszüntette.

Ez nagyjából 80-90 alkalmazottat jelent, a lépést a vállalat előtt álló pénzügyi válság leküzdésére szolgáló megelőző intézkedésként tették meg. A probléma állítólag abból adódik, hogy a Harry Potter: Wizards Unite (amit le is kellett állítaniuk problémák miatt) és a Pikmin Bloom egyenesen kudarc a cég számára, a legkisebb elvárt anyagi teljesítményt sem hozzák a játékok.

A bevételt jelenleg még mindig csak a Pokémon Go hozza, a másik cím, amiben nagy reménye van a cégnek, a nemrég bejelentett NBA All-World, így ha az sem fut be, nagyon komoly problémák elé nézhet a cég.
3 hozzászólás

peter97

3 hónapja, 1 napja

Hihetetlen egy ekkora cég és nem tud gazdálkodni ilyen embertelen mértékű vagyonnal!

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 1 napja

Érdekes lehet ott a vezetés, valamit nagyon ****ul csinálnak.

válasz erre

fonemaker

3 hónapja, 2 napja

Hogy tudnak ekkora bevétellel ilyen helyzetbe kerülni?

válasz erre