Egy kutatás szerint a gyerekek túlnyomó része okostelefonon játszik a legtöbbet

2021. október 28.
131.1211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Good Gamer címmel készítettek egy friss felmérést, amiben a gyerekek videojátékozási szokásait kutatták - ezt az online kérdőívet több mint 800 szülő és nagyjából 600 gyermek töltötte ki.

A szóban forgó kutatás kimutatta, hogy a 6-18 éves magyar gyerekek 76%-a játszik videojátékokkal, hovatovább azoknak a szülőknek, akik maguk is játszanak, nagyobb eséllyel játszik a gyereke is. Úgy fogalmaznak a kiértékelésben, hogy a videojátékozó szülők 92%-ának játszik a gyereke, míg a nem játszó szülőknek csak az 55%-a.

A Generali a Biztonságért Alapítvány (GABA) megbízásából az eNet által készített felmérésből az is kiderül, hogy a 6-18 éves gyerekek 24%-a legalább naponta, 12%-uk pedig akár naponta többször is játszik. A megkérdezettek 32%-a hetente többször játszik, ugyanakkor nem naponta. Emellett a válaszadók 7%-a heti 20 óránál is többet töltenek el játékkal.

A kutatás során az is kiderült, hogy a gyerekek 74%-a okostelefonon játszik a legtöbbet, míg a második legnépszerűbb platform a konzol a maga 42%-ával. A laptopos, PC-s és tabletes közeg a megkérdezett gyerekek egyharmadánál hódít. Leginkább sport- és versenyjátékokkal valamint stratégiai címekkel játszanak, viszont a lövöldék is a népszerűbb alkotások közé tartoznak.

Azt is megtudtuk a felmérésből, hogy a megkérdezett gyerekek 75%-ával nem gyakran, de előfordult már, hogy elmulasztotta az olyan napi teendőit a játék miatt, mint a leckeírás vagy az elpakolás. Sőt mi több, a 65%-uknál megesik néha, hogy idősebbeknek való alkotásokkal játszanak.
4 hozzászólás

fonemaker

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Le mertem volna fogadni kb ezt az arányt. Ott van a zsebünkben a mobil, például utazáskor egyértelmű hogy játszik az ember...

válasz erre

Mendez

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Rohadtul megnőtt a mobilos játék, de durva! meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Nem hittem volna hogy ennyien vagyunk gamerek! meglepett smiley

válasz erre

peter97

2 éve, 8 hónapja és 7 napja

Az igen! Rendesen átalakult a játékos összetétel! meglepett smiley

válasz erre