Elgondolkodtató számadatok láttak napvilágot a gamerek szokásairól

2023. április 13.
41.6121
A DFC Intelligence legújabb tanulmánya rávilágított a tényre, hogy a világ 3.7 milliárd lakosa mondhatja magát gamernek, amely a földgolyó populációjának majdnem a felét teszi ki, és ezek közül mindösszesen 300 millió játékos játszik konzolról vagy asztali gépről.

Merülhet fel a kérdés hová tűnt az a csekély 3.4 milliárd ember a képernyők mögül? A válasz pofon egyszerű, az egész gamer világ 92%-a bizony a kezében hordozható csodaeszközén, tehát mobillal tölti játékkal a képernyőidőt. Természetesen a legnagyobb számban casuel játékosok találhatók, de a hardcore gamerek is egyre többen vannak ezen a platformon.

A kutatás eredményeképpen elmondható, hogy a hangsúly mégis azon a 8%-on van, akik dedikált gamer PC-n vagy konzolon játszanak, hiszen a legnagyobb cégek hatalmas pénzeket fektetnek bele a nagyobbnál nagyobb költségvetésű szupercímek megjelenésének érdekében.

A mobiljátékok erőssége pedig éppen a könnyen elérhetőségükben és az óriási lefedettségükben rejlik, hiszen majdnem minden ember kezében ott pihen egy játékra alkalmas készülék. Az internet térhódítása pedig azokon a területeken ahol, eddig leginkább luxuscikknek számított az imént említett találmány még jobban növeli a mobilos ipar növelésének az ötletét.

Éppen ezért ne lepődjünk meg, ha a következő évtizedben drasztikus változásokat is észrevennénk a szóban forgó témakörrel kapcsolatban.
2 hozzászólás

SamsungFan

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Be****ás! Ez nagyon durva!

válasz erre

fonemaker

5 hónapja, 3 hete és 3 napja

Baszki de durva! Azért ezt nem hittem.

válasz erre