Advertisement

Kínában is megjelennek eddig tiltott, de globálisan évek óta elérhető mobiljátékok

2022. december 28.
48.8901
Szerdán a kínai videojáték-szabályozó hatóság 18 hónap után feloldotta a szigorú korlátozásokat és 84 játékot hagyott jóvá hazai kiadóktól és 45 játékot külföldi kiadóktól az országban való megjelenésre.
Advertisement

A kínai kormány jóváhagyása után végre megjelenik az országban az egyik legnépszerűbb mobil MOBA-játék, a Pokémon Unite, ami 2020-as megjelenése óta meghódította a világot, legutóbb pedig a 100 millió letöltését ünnepelte.

A korlátozások hosszú ideig akadályozták a játékipart Kínában és az iparág bevételei megcsappantak. A kormány ez év áprilisában némileg enyhített ezeken a korlátozásokon, amikor megkezdte az új engedélyek kiadását, most végre a kínai fejlesztők és kiadók kapnak némi levegőt a korlátozások feloldása után.

A Reuters jelentése szerint az importált online játékok közül ötöt jelentet meg a Tencent Holdings, mint például a Pokémon Unite a Nintendotól és a Valorant a Riot Gamestől.

A kínai hatóságok megszorítása hatással volt a kínai technológiai cégek, például a Tencent és a NetEase bevételeire, amelyek vezető szerepet töltenek be a saját fejlesztésű és importált játékok Kínában történő közzétételében. Mellettük más cégek, például a ByteDance, az XD Inc és az iDreamSky is megkapta a játékok jóváhagyását ebben a hónapban.
Advertisement
2 hozzászólás

Mendez

3 hónapja, 1 hete és 2 napja

Jobb később mint soha.

válasz erre

SamsungFan

3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Mégiscsak Karácsony van...

válasz erre