Feketelistára tette az Apple az Epic Games-t - most már szinte biztos, hogy nem lesz Fortnite az iOS-en

2021. szeptember 23.
98.1441
Gyakorlatilag most vált biztossá, hogy nem fog visszakerülni iOS rendszerekre a Fortnite, mivelhogy bár az Epic fellebbezett az Apple hónap eleji döntésével szemben, de az eredménye az egész ügynek az lett, hogy az almás cég fekete listára tette a játékstúdiót.
 

Az Epic miután fellebbezett az ítélet ellen, azt is jelezte, hogy készen állnak egyezségre jutni. Tim Sweeney, az Epic vezérigazgatója, Phil Schiller, az Apple ügyvezetőjének küldött levelében azt mondta, hogy 6 millió dollárt fizettek az Apple-nek a bíróság utasítása szerint, letiltották az Epic fizetési szerver oldalát, és megígérték, hogy betartják az Apple irányelveit.

Cserébe az Epic arra kérte az Apple-t, hogy állítsa vissza a tavaly felfüggesztett fejlesztői fiókját, így visszakerülhetne a Fortnite a Mac-re, és visszahozhatnák az iOS verziót az Unreal Engine fejlesztési és tesztelési folyamataiba. Az Apple viszont nemleges válasszal élt, és a súlyos szabályszegésük miatt feketelistára tették őket.

3 hozzászólás

Bencus86

11 hónapja, 2 hete

Az kemény. Nehogy az Epic meg bosszúból a motorját tiltsa le, mert akkor hirtelen el ofg tűnni pár ezer nagyszerű játék.

válasz erre

Chico

11 hónapja, 2 hete

A francnak se fog hiányozni az a gagyi.

válasz erre

Bencus86

11 hónapja, 2 hete

De csúnya vége lett ennek az ügynek...

válasz erre