Hivatalos lett: a Sega felvásárolta az Angry Birds fejlesztőit

2023. április 17.
38.1141
Advertisement
A Rovio, az Angry Birds mögött álló finn fejlesztő hétfőn közölte, hogy a részvényesek beleegyeztek a Sega ajánlatába, így az üzletet 776 millió dollárért (263 milliárd 436 millió forint) megkötötték.

A Sega kifejtette, hogy három fő területet lát maguk és a Rovio között, az egyik a finnek know-how-jának hasznosítása az élő szolgáltatásos mobiljátékok üzemeltetése terén, a Sega jelenlegi és új címeinek megjelenése a mobiljáték-piacon, valamint a Rovio IP-jének platformokon átívelő bővítése.

A Rovio közleményében jelezte, az ajánlat további részleteit május elején teszik közzé és az ügylet, amely a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ, várhatóan 2023 harmadik negyedévében zárul le. A Rovio önmagát "globális mobiljáték-gyártó cégként" jellemzi, amely mobiljátékokat fejleszt és ad ki és emlékeztetnek, hogy címeiket 5 milliárdszor töltötték le.

A hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a felvásárlásnak várhatóan nem lesz rövid távú hatása a Rovio működésére, eszközeire, alkalmazottaira vagy vezetői csapatára, bár a Sega kinevezéseket fog eszközölni az igazgatótanácsban, de a Rovio székhelye továbbra is Finnországban marad.
5 hozzászólás

Mendez

1 éve, 9 napja

Az igen, de durva! meglepett smiley

válasz erre

Bencus86

1 éve, 10 napja

Ekkora pénz van benne??? meglepett smiley Ez nagyon durva!

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 10 napja

Brutális pénz! meglepett smiley

válasz erre

fonemaker

1 éve, 10 napja

Az szép akvizíció! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 11 napja

Hát ez ****abb összeg mint amit az izraeliek ajánlottak. meglepett smiley

válasz erre