Advertisement

Jól teljesítettek tavaly az Activision Blizzard mobiljátékai

2023. február 08.
53.8921
Az Activision Blizzard bejelentette a 2022-es évre és azon belül a negyedik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentéseit, ebből kiderült, hogy a Call of Duty Mobile vezeti az Activision bevételi listáját.
Advertisement

Az Activision Blizzard nettó bevétele 7,53 milliárd dollár (2 billió 720 milliárd 491 millió forint) volt, szemben a 2021-es 8,8 milliárd dollárral (3 billió 179 milliárd 325 millió forint), ez az előző évhez képest visszaesés, de még így is pozitívnak tekinthető.

Az Activision szegmens bevételei éves szinten mintegy 60 százalékkal nőttek a Call of Duty Mobile teljesítményének köszönhetően. A játékosélmény javításának és a népszerű szezonális tartalmaknak köszönhetően a CoD Mobile eladásai éves szinten kétszámjegyű növekedést mutattak és új negyedéves csúcsot értek el.

A Blizzard esetében a bevételek az előző évhez képest mintegy 90 százalékkal nőttek. A Candy Crush franchise élen járt a bevételszerzésben, amelyek éves szinten 9 százalékkal nőttek. További érdekesség, hogy a Candy Crush volt a legnagyobb bevételt hozó sorozat az amerikai App Storeokban 22 egymást követő negyedévben.

Advertisement
4 hozzászólás

Chico

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Én még sosem költöttem benne.

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Fordíthatnának belőle egy kis keretet a csalók kiszűrésére is...

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem csodálom, mindig van mivel berángatni a játékosokat. Én leálltam vele egy évre minimum, visszatettem és megint rohadtul rá vagyok kattanva...

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Az szép!

válasz erre