Jövőre elindul a Xbox Mobile Gaming App Store

2023. március 21.
41.9981
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox Mobile Games App Store valamikor 2024-ben elindul, az alkalmazás elsődleges célja, hogy Xbox címeket kínáljon a játékosoknak, továbbá, hogy véget vessen a Play Áruház és az App Store dominanciájának.

Tavaly októberben közölte a Microsoft, hogy elindítja az Xbox Games App Storet mobilokon, hogy kihívást intézzen a két nagy áruház ellen a játékpiacon. Akkor azt mondták, hogy az Activision-Blizzard Call of Duty: Mobile címére és a Candy Crush Sagara támaszkodnak majd elsőként.

Phil Spencer, az Xbox és a Microsoft Gaming vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjúban most így fogalmazott:

Szeretnénk olyan helyzetben lenni, hogy az Xboxot és a saját, valamint a harmadik féltől származó tartalmainkat minden olyan képernyőn kínáljuk, ahol valaki játszani szeretne. Ma még nem tudjuk ezt megtenni a mobileszközökön, de egy olyan világ felé szeretnénk építkezni, amelyről úgy gondoljuk, hogy el fog jönni, ahol ezek az eszközök megnyílnak.


Kijelentette azt is, hogy a közelgő digitális piaci törvény jelentős növekedési lehetőséget fog nyújtani, ugyanis olyan szabályokat állít fel a nyitott piacok biztosítása érdekében, hogy a Microsoftnak nagy esélye lesz a piac megnyitására egy szélesebb körű Xbox mobilplatform kiépítésével.
4 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 1 hónapja és 7 napja

Nem értem miért csinálják meg külön..

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

De minek nekik külön áruház? meglepett smiley A mostani megoldás miért nem jó vajon?

válasz erre

Mendez

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Kíváncsi leszek rá nagyon.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Hát ez érdekesen hangzik, nekem a felhő alapú játékplatformok eddig nem jöttek be.

válasz erre