Kinéz egy újabb per a Robloxnak

2023. november 18.
27.9131
A Robloxnak több millió fiatal felhasználója van, most a szülők által indított csoportos perrel nézhetnek szembe, szerintük a cég lehetővé teszi, hogy szexuális tartalmak jussanak el a gyerekekhez.

A kaliforniai szülők azzal vádolják a céget, hogy annak ellenére, hogy biztonságos térként hirdeti magát, lehetővé teszi a szexuális tartalmak elérését. A pert augusztusban nyújtották be, majd októberben módosították és a legtöbb panasz arra vonatkozik, hogy a vállalat elkendőzi szűrési technológiáinak hatékonyságának hiányát.

Hozzátették azt is, a cég képtelen megakadályozni, hogy a gyerekek káros tartalmakhoz jussanak. Konkrét példának hozták, hogy meztelen avatárokat, virtuális szexet láthatnak, vagy a felhasználók kiskorú gyerekeket kértek fel szexre a platformon.

A Roblox azzal védekezik, hogy a vállalat elkötelezett amellett, hogy "pozitív és biztonságos élményt nyújtson minden korosztály számára". Valamint több ezer alkalmazottja dolgozik azon, hogy a platformot korhatárhoz illővé tegye és több mint 20, a gyermekek biztonságára összpontosító szervezettel kötött partnerséget.
3 hozzászólás

SamsungFan

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Komolyan rászálltak... Túl sok volt a bevétel biztos, bökte valakiknek a csőrét.

válasz erre

Mordorer

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nem értem miért ők a hibásak. Ez egy platform, ennyi erővel minden közösségi oldalt is elővehetnének ezért pl.

válasz erre

Chico

7 hónapja, 1 hete és 4 napja

Már megszokták. röhögő smiley

válasz erre