Meglepő eredmény született egy mobiljátékokat vizsgáló kiberbiztonsági teszten

2023. március 28.
46.0621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Promon alkalmazás-védelmi technológiai szolgáltató nyilvánosságra hozta, hogy milyen fenyegetéseket fedezett fel az Android-felhasználók számára, miközben tesztelte a legnagyobb bevételt generáló vállalatok játékai közül 357-et.

A mobiljátékok mindegyikét négy különböző módon tesztelték különböző eszközökkel, amelyek a rosszfiúk körében elterjedtek, hogy visszafejtsék az alkalmazásokat, vagy megváltoztassák a viselkedésüket. A kipróbált alkalmazások hatalmas, 81 százaléka, 289 nem rendelkezett olyan védelemmel, amely megvédte volna őket az alapvető kibertámadási módszerekkel szemben és még azt sem tudták felismerni, hogy az eszközök veszélyeztetettek-e.

Az egyik ilyen módszer volt, hogy a szoftverek forráskódjába egy kódot illesztettek, ami például bejelentkezési adatokat tud szerezni. Itt a tesztelt alkalmazások mindössze 15,7 százalékában volt ún. repackaging-érzékelés. Benjamin Adolphi, a Promon biztonsági vezetője így fogalmazott az eredmények ismeretében:

Miközben játékosok millióit vonzzák, a mobiljátékokkal foglalkozó vállalatoknak fontolóra kellene venniük a mobilalkalmazások védelme és annak biztosítása közötti szakadék áthidalását, hogy minden játékos élvezhesse a játékot.
3 hozzászólás

Bencus86

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Az rohadt gáz! meglepett smiley

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 2 hónapja és 2 napja

Hogy mennek át a Protecten? meglepett smiley

válasz erre

peter97

1 éve, 2 hónapja és 3 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre