Öt év után megegyezés született a PUBG Mobile szerzői jogi vitájában

2023. december 02.
25.4431
A Krafton és a NetEase Games megoldotta régóta tartó szerzői jogi vitáját, amely az előbbi által a PUBG Mobilelal kapcsolatban, a NetEase ugyanebben a műfajban indított mobiljátékaival kapcsolatos állítások miatt alakult ki.

A szerzői jogi vita 2018 áprilisában kezdődött, amikor a Krafton beperelte a NetEaset a Knives Out és a Rules of Survival című mobilos battle royale játékokban elkövetett állítólagos szerzői jogsértések miatt. A Krafton azzal érvelt, hogy a PUBG "általános megjelenése, érzése és audiovizuális stílusa" felfedezhető az említett címekben.

A két vállalat 2019 márciusában titoktartási megállapodást kötött, majd a Krafton azzal vádolta a NetEaset, hogy több egyezségi feltételt is megszegett, például nem változtatta meg a játék bizonyos elemeit. A San Mateo Legfelsőbb Bíróság ítélete szerint a Krafton be tudta bizonyítani, hogy a NetEase megszegte az egyezséget.

Ugyanakkor a Krafton nem tudta elérni a kért 65 millió dolláros kártérítést, de egy meg nem nevezett összeget ítéltek meg nekik. A Knives Out, a Rules of Survival és a Survival Royale játékok miatt fizethet a NetEase a PUBG Mobile kiadójának.
4 hozzászólás

Chico

3 hónapja, 1 napja

Ronalddo írta:
Gondolom szép kis summa cserélt gazdát.
Sosem fog kiderülni. mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

3 hónapja, 1 napja

Jó sokáig húzódott. meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

3 hónapja, 2 napja

Gondolom szép kis summa cserélt gazdát.

válasz erre

fonemaker

3 hónapja, 2 napja

Érdekes mert ez egy konkrét játékstílus. Ennyi erővel akkor a Wolfenstein 3D vagy a Doom kiadója is perelhetne konkrétan mindenkit.

válasz erre