Törölték a Play Áruházból a Slavery Simulatort a rabszolgaság bemutatása miatt

2023. május 26.
29.6601
A Google eltávolította a Slavery Simulator című játékot a Play Áruházból, miután óriási negatív kritikák érték többek között Brazíliából, a cím, ahogy a neve is mutatja, a rabszolgaság gyakorlata köré épülő játékmenetet tartalmazott.

Brazíliában a rabszolgaságot csak 1888-ban törölték el, a BBC értesülései szerint a brazil faji egyenlőségért felelős minisztérium találkozni fog a Google-lal, hogy felülvizsgálják a tartalom moderálására vonatkozó politikáját és esetlegesen jogi lépéseket tegyenek a MagnusGames, a fejlesztők ellen (ami nem azonos a Magnus Games Studioval).

A Google csak most, azután távolította el a címet, hogy az eredeti, áprilisi megjelenése után több mint egy hónapig volt elérhető. A viszonylag alacsony letöltésszám ellenére (körülbelül ezer letöltés) a játék nagy visszhangot keltett a Brazíliában folyó diszkriminációs kérdésekkel kapcsolatban.

2 hozzászólás

fonemaker

11 hónapja, 2 hete és 5 napja

De hát ez történelem basszus.... Értem én hogy van akinek **** (bár manapság nem értem miért), de akkor ne csináljuk II. világháborús filmeket se. Sőt, töröljük a Discoveryt, a Spektrumot meg a NatGeot is...

válasz erre

Bencus86

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Hát ez rohadt gáz.

válasz erre