Öt mobiljáték, ami kontrollerrel az igazi

2019. április 28.
68.2031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az utóbbi időben olyan népszerűvé váltak a mobiljátékok - a mi legnagyobb örömünkre -, hogy egyre nagyobb figyelmet kapnak a rajongók részéről a minőségi kiegészítők, melyek képesek magasabb szintre emelni a játékélményt. Ide sorolhatók többek között a kontrollerek is, amik közül ma már a legkülönfélébb kiszerelésű és gombkiosztású megoldások állnak a rajongók rendelkezésére.


Hogy mire kell odafigyelni abban az esetben, ha kontrollert választanánk magunknak mobiljátékhoz, azt már egy korábbi cikkünkben kifejtettük, az alábbiakban most inkább azt vettük sorra, hogy melyek azok az alkotások, amik az irányítás tekintetében kontrollerrel az igaziak. Persze a lista nem meglepő, hiszen többségük vagy konzolról érkezett, vagy hasonlóan kimagasló élményt kínál, de azért nézzük meg, hogy szerintük melyek azok a címek, amik egy gamepad segítségével élvezhetők a leginkább mobilon!



GTA San Andreas

Mióta megjelent mobilra, a GTA San Andreas az egyik legnépszerűbb cím a kis képernyőn, ami annak ellenére is megdöbbentő, hogy a Rockstar alkotása a PlayStation 2 korszakból maradt ránk, tehát nem éppen mai csirke. Mégis mind a mai napig elképesztő élményeket kínál, CJ irányításához, a célzáshoz és a vezetéshez pedig pláne gyakran nagyon fontos az olyan precíz irányítás, amit csak a gamepad joystickjával kivitelezhetünk.



Minecraft

A Minecraft ugyan elképesztően sikeres mobilon is, azonban az érintőképernyős irányítás finoman szólva sem nevezhető egy kiegyensúlyozott, sőt még kompromisszumos megoldásnak sem. A bányászat és az építkezés egyaránt nehézkes vele, nagy precizitást igényel tőlünk, emiatt pedig kontrollerrel sokkal magasabb szintű élményekben lehet részünk benne. Érdemes kipróbálni, bár nálunk sokkal jobban bejött, ha a fenti folyamatokat kontrollerel, a craftolást viszont inkább a kijelzővel végeztük.



Modern Combat 5 Blackout

Hogy egy FPS is legyen a listán, érdemes kiemelni a Modern Combat 5 Blackout nevét a sorból, ami nemcsak elképesztő megjelenésével és óriási tartalmával hívta fel magára a figyelmet, hanem esportos törekvéseivel is. Mivel az FPS és az érintőképernyős irányítás nehezen tud megférni egymással, ezért sokkal hatékonyabbak lehetünk a játékban, ha inkább kontrollerre bízzuk magunkat a csaták során.



Skate Party 3

A gördeszkázás örömeit számtalan mobiljáték feldolgozta már, de a Skate Party 3 alighanem a legjobb mindegyik közül. Irányítása azonban finoman szólva sem nyerte el a tetszésünket, de miután kipróbáltuk kontrollerrel, megváltozott a véleményünk. Ebben a formában ugyanis a végeredmény köröket ver bármelyik korabeli Tony Hawk videojátékra, annyira kedvünkre való.



Riptide GP: Renegade 2

Hogy klasszikus száguldozós alkotás is legyen a listán, a Riptide GP: Renegade egyike azoknak az alkotásoknak, melyek kontrollerrel hozzák az igazán jó élményeket. Nem véletlenül, hiszen a szélvész gyorsaságú jetskis futamok nagy precizitást kívánnak tőlünk, így a joystick megléte egyenesen elengedhetetlen. Mi legalábbis sokkal nagyobb örömünket leltük benne így, mint érintőképernyővel!
6 hozzászólás

zsenikém

5 éve, 5 hónapja és 9 napja

Na most már ilyen listánk is van. mosolygó smiley Megy a kedvencekbe! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

5 éve, 5 hónapja és 9 napja

metrox írta:
Legtöbb mobil kontroller gyártónak van listája róla
De király vagy, ez eszembe se jutott! Köszi! mosolygó smiley

válasz erre

metrox

5 éve, 5 hónapja és 9 napja

Chico írta:
Legalább most már egy pár játékról tudok, ami működik vele! röhögő smiley Erről nincs valami külön lista amúgy, hogy mi az ami megy kontrollerrel, mi az ami nem?
Legtöbb mobil kontroller gyártónak van listája róla

válasz erre

Chico

5 éve, 5 hónapja és 9 napja

Legalább most már egy pár játékról tudok, ami működik vele! röhögő smiley Erről nincs valami külön lista amúgy, hogy mi az ami megy kontrollerrel, mi az ami nem?

válasz erre

Mendez

5 éve, 5 hónapja és 10 napja

Alapvetően az FPS-ek szerintem mindenképp csak így jók.

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nagyon kevés játék van még, ami kontrollert támogat, de jó látni hogy vannak ilyen komolyabb címek, amik igen. mosolygó smiley

válasz erre