Super Glitch Dash játékteszt

2020. augusztus 12.
62.9171
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Rogue Games csapata időről-időre képes felbukkanni egy-egy olyan mobiljátékkal, ami szemöldökráncolásra kényszerít minket, de közel sem negatív értelemben. Éppen ellenkezőleg! Elég csak olyan neveket felidézni, mint az Epic Skater, a Wild Life: Puzzle Story, a Chaos-sorozat vagy a Glitch Dash. Utóbbi alkotás annak idején a mi szívünkbe is nagyon hamar belopta magát, így nem meglepő, hogy tárt karokkal fogadtuk a folytatást, ami annak rendje és módja szerint meghódított minket.


A Super Glitch Dash ugyanis nemcsak a nevében különbözik alig-alig a nagy elődtől, de a játékmenet tekintetében is, ezáltal olyan az egész, mintha az ott félbehagyott játékot, most továbbfolytattuk volna, hiszen szemernyi különbség sincs, még az irányítás is ugyanaz a helyenként suta megoldás, mint annak idején. Persze senki se gondolja azt, hogy emiatt értéktelen az egész, éppen ellenkezőleg, mi újra nagy örömünket leltük benne.

Super Glitch Dash játékteszt - 2. kép

Ennek az oka pedig leginkább abban keresendő, hogy annak idején a Glitch Dash bizony eléggé kezdetleges prototípusnak tűnt. Teljes és egész élményt adott, de nagyon rövid volt, érezhetően nem használták ki az összes lehetőséget a készítők, azonban a Super Glitch Dash esetében minden megváltozott, itt és most egy percig sincs kétségünk afelől, hogy egy teljes alkotást kaptunk, hiszen több nehézségi szinten rengeteg trükkös pálya próbálja meg kikezdeni a türelmünket.

A Super Glitch Dash ugyanis ugyanazt a kissé idegesítő, de mégis zseniális koncepciót követi, aminek részeként az lesz a feladatunk, hogy a másodpercek törtrésze alatt hozzunk döntéseket az elénk táruló akadályok legyűrésére. Az alkotásban ugyanis minden egyes pálya a szemünk előtt rajzolódik ki, és bár nincs véletlengenerálás - tehát minden memorizálható előbb vagy utóbb - azonban a tempó és a rengeteg lehetőség gyakran próbára teszi majd a reflexeinket.

Super Glitch Dash játékteszt - 3. kép

A különféle helyszíneken ugyanis sorban bukkannak majd elő az akadályok, melyek elől kitérhetünk jobbra vagy balra, de át is ugorhatjuk őket, sőt lesznek olyanok is, melyek alatt átcsusszanhatunk. A pályákat alapvetően futurisztikus hatásúnak nevezhetjük, így kifejezetten nehéz konkrétabb beskatulyázni vagy jellemezni a különféle tereptárgyakat, legyen szó egyszerű dobozkákról vagy kalapácsszerű mechanizmusokről, a lényeg az, hogy mindegyik feladja majd a leckét.

Ezen felül a Super Glitch Dash most is minket, a saját rekordjainkat állítja a középpontba abban a tekintetben, hogy nincs benne többjátékos mód, de még ranglista sem, itt belső nézetből azért hajtunk majd, hogy egyáltalán teljesíteni tudjuk a pályákat. Az idő másodlagos, a lényeg az, hogy megtaláljuk azt az útvonalat, és azt az időzítési metódust, hogy minden akadályon átverekedjük magunkat, és eljuthassunk a célig.

Super Glitch Dash játékteszt - 4. kép

Összességében a Super Glitch Dash ugyanolyan élményekkel kecsegtet nekünk, mint elődje, tehát gyakorlatilag annak egy alapos kiterjesztése vagy expanziója is lehet. Bár néhány újdonság nyilvánvalóan elfért volna benne, alapvetően azonban nagyon elégedettek vagyunk vele, hiszen kifejezetten kellemes élményekkel kecsegtet a műfaj kedvelőinek.

A Super Glitch Dash elérhető itt: Google Play | iOS App Store
magát, így nem meglepő, hogy tárt karokkal fogadtuk a folytatást, ami annak rendje és módja szerint meghódított minket. '>
3 hozzászólás

fonemaker

4 éve, 13 napja

Jónak ígérkezik.

válasz erre

Chico

4 éve, 14 napja

Ez egy kifejezetten jó játék! Hangulatos, pörgős, nagyon élvezetes.

válasz erre

Femobilos

4 éve, 14 napja

Hát akkor már nézem is!

válasz erre