Drift CarX Racing játékteszt

2023. március 30.
90.8121
Advertisement
Ha valaki driftelős autós játékot keres, nem biztos, hogy minőségi, még rongyosra nem játszott darabot talál magának. Persze, ha a CarX Street már normális állapotban lenne, nyilván a mobiljátékosok eme igénye is ki lenne elégítve. Alternatívát a Pubcon nemrég megjelent drift játéka, a Drift CarX Racing kínál, de maradjunk annyiban, hogy egészen nagy áldozatok árán.


Az említett CarX Street, ha valaha normálisan játszható lesz, kétség kívül hatalmasat fog ütni, mert a mögötte álló kreatív munka ész alapötlet szintén mindenképp értenek a mobiljáték-fejlesztéshez. Ennek a játéknak a futtatási hiányában jött velem szembe egy csapat már sokadik játéka, ami elé leülve azért némi elvárásom volt.

Igazából a csapatról ez előtt nem hallottam, nem is érdekelnek még most sem az előző munkáik, aminek rém egyszerű oka a Drift CarX Racing alapvető problémáinak száma. Adott egy izometrikus nézet és két virtuális gomb, amellyel nitrózni, valamint driftelni tudunk.

Az első percektől remélt "na majd ez egy jó kis játék lesz" illúziókat tessék elfelejteni, mert bár ezek a jelzők igazak lehetnének a játékra, de primitívebb módon nem is lehetett volna ezt az egészet megoldani.

Nem nézne ki rosszul a Drift CarX Racing...

Nem nézne ki rosszul a Drift CarX Racing...


Kis, poligongrafikájú autónk önvezető lesz, nekünk csak a megfelelő időben - nyilván kissé túl szexualizált karakterek instrukcióit követve - megfelelő időben kell megfelelő gombot nyomnunk és már győztünk is. A játék nem kínál semmiféle kampányt vagy karrier módot, az egyetlen Tutorial pálya után már mehet is az online buli.

Két fő játékmóddal fogunk találkozni, a Drift és a Rally képében. Alapvető probléma, hogy ha az egyiket kipróbáltuk, a másikban semmi változás sem lesz érzékelhető. Ugyanaz a két játékmód, ugyanazon a maximum 3-4 féle pályán fog játszódni (bár ennél több térkép van a játékban).

A játékmódok közötti hasonlóságot az igencsak monotonnak ható gombnyomások okozzák, ellenfeleink pedig ugyanazok a szerencsétlen, program által generált botok lesznek, akik ellen 40-60 másodpercnyi időkkel fogunk nyerni.

...csak ne lenne a rettenetesen unalmas irányítás...

...csak ne lenne a rettenetesen unalmas irányítás...


A járművek választéka a dolgok egyszerűségével mérve egészen kielégítő, ugyanis 15 jármű közül válogathatunk. Mindet megszerezni természetesen esélyünk sem lesz, hiszen itt vannak a már jól bevált mikrotranzakciók is, illetve játékbeli valutából sem lesz elegendő vásárlásra.

A játék kinézete a már említett poligongrafikán alapul, ami szerintem egy nagyon remek stílus, de itt egysíkúnak fognak hatni a modellek. A pályatervezés bár tök jól mutatna, az izometrikus kameranézet és az önvezető járművek ezek művészeti értékét döntik romba.

A játék aspektusaiból szinte semmit nem élveztem, mert a felemás játékmenet és a főmenüben pózoló, érdekesen meganimált fiatal hölgy az én játékélményemet nagyban rontották. Nem mondom, hogy a műfaj kedvelői semmiképp sem fognak ebben találni értéket, na de hiába van 15 autó, ha ebből tisztességesen csak nagyjából 5-6 szerezhető meg.

...az összesen két játékmód, ami igazából egy...

...az összesen két játékmód, ami igazából egy...


Hiába lenne 10 teljesen szuper kialakítású pálya, ha ebből ugyanaz a 3 ismétlődik. Hiába lenne tartalom, ha a két játékmód alapvetése - vagyis hogy érjünk be a célba - nem lenne ugyanaz. A Rally módban is ugyanúgy driftelni kell, mintha az Drift lenne és lelövöm a poént, nem ott kell rallizni majd.

A játék emellé még jelzi azt a teljesen felesleges információt, hogy hányadikak vagyunk a világranglétrán, ami a bot ellenfelek ismeretében érthetően logikátlan. Egészen távoli szinteken is ugyanazok a kanyarokban se nem driftelő, az egyenes szakaszokon se nem nitrózók lesznek ellenfeleink.

Érzéseim szerint nem kell ecsetelnem, hogy hol és melyik ponton mekkorát esik a Pubcon játéka. A tényleg semmilyen játékmenet része az a létezőnek sem nevezhető, nevetséges vezetési élmény, amit azért autós játékból csak nem kéne kihagyni.

...és botok helyett is igazi ellenfelek kellenének

...és botok helyett is igazi ellenfelek kellenének


Valahol, nagyon mélyen reménykedtem némi lángolásban az égett gumiszag helyett a Drift CarX Racing részéről, de ehelyett elvesztegetett órákat kaptam.

Egy, a címével trükköző (több, igazán jó minőségű játék van hasonló címmel), nulla kreativitással összegányolt végeredményt kapunk, aminek se eleje se vége, értelmetlen és gyatra.

Feltehetően rengeteg jobb dolgot tudnék mondani ennél a játéknál, de mindenesetre ingyenes időpazarlásról van szó, de meglepő módon azért annyira mégsem tudom ajánlani. Bárcsak érteném miért is nem...

A Drift CarX Racing letöltése itt: Google Play | iOS AppStore
CarX Street már normális állapotban lenne, nyilván a mobiljátékosok eme igénye is ki lenne elégítve. Alternatívát a Pubcon nemrég megjelent drift játéka, a Drift CarX Racing kínál, de maradjunk annyiban, hogy egészen nagy áldozatok árán. '>
4 hozzászólás

Chico

1 éve, 27 napja

De jó hogy nem tettem bele egy percet se. röhögő smiley

válasz erre

peter97

1 éve, 27 napja

Még egy játék aminek a közelébe nem mennék! röhögő smiley

válasz erre

Bencus86

1 éve, 1 hónapja

Szerencsére nem jött velem még szembe, de továbbra sem fog. röhögő smiley

válasz erre

fonemaker

1 éve, 1 hónapja

Még egy **** amivel nem kellett szopnom, mert megtettétek helyettem! röhögő smiley

Köszi! röhögő smiley

válasz erre