Otaku's Adventure előzetes (Android) játékteszt

2023. április 06.
92.0571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A magam részéről mindig iszonyatosan hálás vagyok azért, hogy némely stúdió az egykoron népszerűnek számító videojátékos műfajok köré építve készít mobiljátékot. Miután nagygépen már évekkel ezelőtt, tavaly pedig iOS-en is megjelent, nemrégiben Androidon is előzetes verzióban bukkant fel a már címéből is érezhetően anime központú Otaku's Adventure, melyet játszva bizakodva tekinthetünk a jövőbe.


Manapság már annyira sajnos nem népszerűek a Point&Click kalandjátékok, mint az ezredforduló hajnalán, de ha máshol nem is, a mobiljáték-piacon szerencsére még mindig találkozni ilyen címekkel. A szintén idén megjelent Another Shadow után most egy újabb ígéretes gyöngyszem közeledik Androidra (iOS-en már elérhető!), az Otaku's Adventure című játékot egyelőre demo formájában próbálhattuk ki, mi pedig megragadtuk az alkalmat, hogy kipróbálhassuk!

Amiért az Androidos demót próbáltuk ki, és nem az iOS verziót, annak egyszerű oka, hogy erre kaptunk lehetőséget a fejlesztő XD Gamestől. Bizakodva kezdtem neki a tesztnek, nem is azért, mert hosszú kalandot vagy forradalmi megoldásokat vártam, hanem mert reméltem, hogy talán egy kis demo erejéig szorult belém elegendő intelligencia, hogy meg tudjam oldani a rám váró feladatokat.

Nem, ez nem tükörtojás

Nem, ez nem tükörtojás


Ezen elhanyagolható fenntartásaim ellenére azonban egy pazar menüvel és (elvileg) komoly történetvezetéssel találkozunk attól függően, milyen életkort és nemet adunk meg. Ezen információk alapján több történetet kínálhat majd nekünk a végleges verzió - bár ez csak spekuláció - , mert a főmenüben látható adatok alapján 43 különböző befejezéssel találkozhatunk, ami aztán tényleg hatalmas újrajátszhatósági faktort hoz létre.

Hatalmas megkönnyebbülés volt emiatt, hogy egy jó mobiljáték készül, és bár PC-re már pár éve elérhető ez a játék, de remélem, hogy a végső verzióról is legalább ilyen pozitív véleményt tudok majd mondani. Az említett befejezések természetesen nem érhetőek még el, hiszen csak egy rövid szekciót, egy 30-60 percnyi idő alatt bárki számára könnyedén befejezhető előzetes verziót kapunk.

Baromi nagy az a felmosó! :O

Baromi nagy az a felmosó! :O


Tulajdonképpen a Point&Click játékok műfaja olyan játékmechanikák összességét takarja, melyek során a képernyőre bökve logikai-, és puzzle feladatok megoldásával tudunk továbbhaladni. A külvilággal való minden interakciót megmagyaráz karakterünk és mindenre igyekszik reagálni valamit, ezzel közelebb juttatva minket a megoldáshoz.

Ebben a játékban a kezelőfelület nagyon pazarul lett megoldva, hiszen a szemmel látható anime stílusú grafikából kiindulva hasonló megvalósítást kapott az egész játéktér és menürendszer is. Nagyon szépen megrajzolt pályarészek kápráztatnak el minket, melyeken bóklászva nem egyszer fogunk találkozni "célbalövős" és tárgyösszerakós feladatokkal.

Baloldali neont nem tudom értelmezni ebben a kontextusban

Baloldali neont nem tudom értelmezni ebben a kontextusban


Végső soron pedig a célunk az lesz, hogyha a kijáratra nyomnánk, megtudjuk, hősünknek mégis mi az aktuálisan teljesítendő feladata. Emiatt pedig a sztori és a játékmenet végig lineáris marad, senki sem tud elveszni, aki nincs annyira otthon a Point&Click játékokban.

Nem kapunk hatalmas kiterjedésű kastélyokat melyek egy, kettő, akár három emelettel és egy padlással is rendelkeznek, és ahol semmi sem határozza meg valódi úti célunkat, a kijutási törekvéseken kívül.

Némi intelligenciával szinte bárki számára teljesíthető a játék, mert tényleg teljesen irányított a haladás. Túlzás nélkül arra lett kitalálva az Otaku's Adventure, hogy a Point&Click műfajt nem ismerőkkel is megszerettessék ezeket a játékokat, amíg nem késő, hiszen ez tényleg egy belépő szintű kihívás.

Bájos plakátok a falon tükrözik a lelkiállapotomat

Bájos plakátok a falon tükrözik a lelkiállapotomat


A grafikai letisztultság fogadni mernék, hogy sokaknak nagyon be fog jönni, az alapul szolgáló japán kultúrába helyezkedő látvány pedig nagyon jól áll az egésznek. Ehhez a grafikai stílushoz igazodik néhány fejtörő, és a helyenként megjelenő anime utalások is.

Bárkinek merem ajánlani jelen információim alapján ezt a játékot. Az XD Entertainment játéka prémium kategóriás játékként fog majd megjelenni Androidora is, ára körülbelül 1200 forint köré kerül majd - iOS-en 1490 forintért lehet beszerezni.

Tényleg egy belépő nehézségű, csodásan megrajzolt, remekül összerakott Point&Click-ről van szó, amit a műfaj kifejezett utálóinak is ki kell próbálniuk, mert a műfaj forradalmasítása helyett egy biztos recept csodákat képes művelni.

Itt is egy értelmezhetetlen neon a tévé felett

Itt is egy értelmezhetetlen neon a tévé felett


Az Androidos megjelenésről még nem tudni pontos információkat, de talán a közeljövőben esedékes lesz a dátum, melyet vastagon bekeretezve fogok jelölni virtuális naptáramban, annyi biztos - ha az iOS megjelenésből indulunk ki, talán május közepére várhatjuk. Engem amúgy is le lehet nyűgözni ezzel a stílussal, már csak remélem, hogy a mobiljátékosok tömegei is szeretni fogják.

Az Otaku's Adventure letöltése itt: TapTap | iOS AppStore
3 hozzászólás

Chico

1 éve, 2 hónapja és 25 napja

Hát mi ez a ****? röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ezt én biztosan kihagyom.

válasz erre

fonemaker

1 éve, 2 hónapja és 27 napja

Hát én ezért pénzt nem adnék..

válasz erre