A Riot beperli a NetEase csapatát a Hyper Front miatt, ami szerintük egy Valorant-klón

2022. december 11.
48.4611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Csupán idő kérdése volt, hogy mikor áll elő a Riot a perrel, mivel a két FPS, a Valorant és a Hyper Front rengeteg elemében elképesztően hasonlít egymásra, a Riot pedig úgy tűnik, hogy megelégelte a dolgot, jogi lépéseket tesz a másolással kapcsolatban.

A NetEase mobilos Valorant-klónja, a Hyper Front még év elején robbant be a köztudatba, a hero shooter pedig szinte le sem tagadhatná, hogy honnan merítette az ihletet. Természetesen a Riot Games is felfigyelt erre, eljárást indított a cég az Egyesült Királyságban, Németországban, Brazíliában és Szingapúrban a szerzői jogok megsértése miatt, beperelték a Hyper Frontot.

A Riot a Hyper Front teljes leállítását követeli, valamint jelentős mennyiségű kártérítéssel állt elő az amerikai vállalat a perben. A benyújtott, több mint 160 oldalas dokumentumban többek között a hősök, a kinézetek, a térképek lemásolására és a játékmenetbeli hasonlóságokra is rámutatott a Riot Games.

Szerintük hiába lett egy karakter kinézete megváltoztatva, attól még ez szerzői jogokat sért. A NetEase már korábban is lemásolt mást játékokat, a Lost Light névre hallgató címük pl. sok szempontból egy Escape from Tarkov-klónnak tűnik.

7 hozzászólás

Mendez

1 éve, 3 hónapja és 20 napja

Ez a banda... de gáz. röhögő smiley

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

Ezeknél is elgurult a gyógyszer. röhögő smiley

válasz erre

Bencus86

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

Ez a Riot nem normális. röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley Saját magukatt röhögtetik ki. röhögő smiley

válasz erre

peter97

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

Riot. Szánalmas.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

A Valorant is egyértelműen egy turmix más játékokból. Valószínűleg az a bajuk, hogy a NetEase-nek van elég pénze rendes klónt fejleszteni, nem csak nevetséges utánzatot, így meg képes játékosokat elvenni.

válasz erre

fonemaker

1 éve, 3 hónapja és 21 napja

Az kemény! meglepett smiley

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 3 hónapja és 22 napja

Minden játék minden játék klónja... Ez van.

válasz erre