Saját játékfejlesztő stúdiót alapított a Netflix Finnországban

2022. szeptember 27.
45.5871
A streaming-szolgáltató tovább terjeszkedik, saját játékfejlesztő stúdiót alapított a vállalat Helsinkiben, Finnország fővárosában, a saját mobiljátékos platformjukra fognak exkluzív címeket fejleszteni.

A Netflix hivatalos közleménye szerint az új nemzetközi stúdiót Marko Lastikka fogja majd dirigálni. A vállalat indoklása szerint ez az egyik legjobb környezet a játékfejlesztésre, hiszen Helsinkiben székel a Next Games csapata is, akiknek a Stranger Things és a The Walking Dead játékokat is köszönhetjük.

Tehetségekből amúgy sem lesz hiány, a Night School Studioval és a Boss Fight Entertainmenttel együtt már négy stúdió tud egyszerre dolgozni Netflixes játékokon. Kíváncsian várjuk, hogy milyen új címekkel örvendeztetnek majd meg minket.

A Night School Studio narratív kalandja, az Oxenfree már elérhető a platformon, emellett a streaming-szolgáltató a francia játékfejlesztő/kiadó céggel, a Ubisoft-al közösen is dolgozik egy új mobilos játékon, szóval Netflixes mobiljátékkal el leszünk látva.
5 hozzászólás

peter97

2 hónapja, 4 napja

Nafene, ezt szerintem sokan nem láttuk jönni!

válasz erre

Bencus86

2 hónapja, 4 napja

Az igen. Beindult a nagyüzem.

válasz erre

Ronalddo

2 hónapja, 4 napja

Hátööööööö okkkééééé.... Nem tudom miért nem volt jó a bérgyártás.

válasz erre

Chico

2 hónapja, 4 napja

Kíváncsi leszek a produktumokra...

válasz erre

fonemaker

2 hónapja, 4 napja

Nagyon rápörögtek a témára.

válasz erre