Advertisement

Punch Kick Duck játékteszt

2023. február 14.
83.6701
A verekedős játékok mindig nagy közönségkedvencek, hiszen egyszerű de nagyszerű kikapcsolódás tud lenni a virtuális pofozkodás - főleg ha az kellő humorral van tálalva. Nagyritkán nevetek hatalmasakat és szidom egyszerre a készítők felmenőit egy mobiljátékban, de aki ilyenekre vágyik annak tökéletes lesz a Pipsqueak Games második játéka, a Punch Kick Duck.
Advertisement


A ma kicsit nyersen megkezdett játéktesztem szemléltetni próbálja picit azt az összevisszaságot, ami az egész Punch Kick Duck-ot jellemzi. Az iOS-re már nagyjából három hete elérhető 2D-s, verekedős-ügyességi játék most Androidra is megjelent, és ha nem is tudott teljes valójában lenyűgözni engem annyit biztosan állíthatok, hogy egy rendkívül szórakoztató programról van szó.

A cím alapján nem nehéz kitalálni, hogy hápogó karakterünkkel kell a velünk szembejövőket szétkapni egy 2D-s, kastély hangulatát idéző játéktéren. Alapvetően nem tűnik nehéznek ellenfeleink egyetlen ütéssel való likvidálása - mert, hogy tulajdonképpen erről van szó - de az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt az egyetlen ütést nekünk hogy kell kivitelezzük és hogy a fejlesztők miért gondolták ezt jónak.

A Punch Kick Duck első ránézésre egyszerű és könnyű...

A Punch Kick Duck első ránézésre egyszerű és könnyű...


A képernyő jobb- és bal oldalán levő 3-3 támadással fogunk tudni gazdálkodni, melyek az ütés-rúgás-csúszás trióra korlátozódnak. Ellenfeleinkből összesen három fajta lesz, egy nyúl, egy disznó és egy menyét. Ebben a sorrendben tudjuk megtámadni őket, vagyis a nyulat ütve, a disznót rúgva, a menyétnek pedig becsúszva fogunk tudni végítéletet adni.

A játék nehézsége, hogy ha nem az ellenfélre kitalált módon támadunk, egy visszakézből érkező saller lesz a jutalmunk. Fontos szem előtt tartani, hogy először is két ütéstől kifekszünk, másodszor pedig, hátulról is támadnak fognak minket.

Szóval figyelni kell a támadóra, az ütésének irányára és a pályákon egy percnél kevesebb idő alatt végigverekedni magunkat. Ha ugyanis bénázunk, megjelenik a medve, aki életünkre törve, mögöttünk szaladva előbb-utóbb utol fog minket érni, ami szintén Game Over-t és a pálya újrakezdését jelenti.

...aztán rájössz hogy óriásit tévedtél

...aztán rájössz hogy óriásit tévedtél


Ha a felsorolt tényezők nem tűnnének elég nehéznek, akkor néha kedves ellenfeleink üvegekkel is dobálni fognak minket, valamint konkrétan egy tolhatós kocsival fognak nekünk rontani, ami túlélési esélyeinket szintén drasztikusan csökkenti.

Annyi, de annyi, a játékos ellen irányuló tényezőt és trükköt használnak fel ellenünk ellenfeleink, hogy a Punch Kick Duck egy hihetetlenül nehéz ügyességi játékká avanzsálódik, bármennyire is nem tűnik annyira keménynek. Sokan féltek a játék megjelenése körül, hogy esetlen lesz a végeredmény, ez pedig sajnos beigazolódott.

A harcrendszer bár szerintem értelmes is lehetne, az irányítással kombinálva néhol el lett szúrva. Futni ugyanis a képernyő egyik oldalát lenyomva fogunk tudni, ami azt a gondot veti fel, hogy ha futunk nem látjuk a haladás irányából érkező ellenfeleket, vagyis halál lesz a vége. Ellenkező esetben - vagyis ha nem futunk - letelik az egy perc (vagy néha annál is kevesebb idő), beér minket a medve és szintén csak reszeltek.

Mindössze háromféle ellenfél van és háromféle támadás. És ez baromi nehéz.

Mindössze háromféle ellenfél van és háromféle támadás. És ez baromi nehéz.


Mindannak ellenére, hogy egy eléggé szórakoztatónak kinéző, szépen megrajzolt játékról van szó, ezek az irányítás- és harcrendszerbeli nehezítések nagyon haza tudják vágni azt a fránya játékélményt - merthogy nehézségi szintből három van és mind... nehéz.

Talán pár játékos lesz csak olyan ügyes, akik túl tudnak jutni az összes - amúgy nem sok - szinten, nekik pedig jutalom lesz a pályák végén járó arany, amiből vásárolhatók egyéb karakterek, abban az esetben, ha nem a kacsával akarnánk haladni a továbbiakban.

Ezek alapján pedig ahogy látszik, a Punch Kick Duck nagy valószínűséggel nem lesz egy nagyon populáris és sikeres játék, mindenkinek való pedig végképp nem lesz, szintúgy, ahogy a nemrégiben tesztelt Rush Angel.

Cíciciciccccccc, gyere csak ide!

Cíciciciccccccc, gyere csak ide!


A tőlem már megszokott, "mindenki tegyen vele egy próbát, abból baj nem lehet" mantrát itt is elmondanám. Az év játéka díját nem ez a játék fogja elvinni, de a helyzet hogy egyértelműen nem tudom megmondani, hogy jó vagy rossz játék lenne-e, de sajnos meg kell tennem...

Élveztem ezt az agyvérzéssel eltöltött jópár órát, de köszöntem szépen, elég volt az ezzel a harcrendszerrel nehezített, hirdetésekkel telepakolt idő, szóval a mérce sajnos a negatív oldalra billent ebben az esetben. Is. Mostmár könyörögve kérek egy remek mobiljátékot, mert kezdek elszokni a minőségi játékoktól, a rosszal pedig nem szeretném beérni.

A Punch Kick Duck letöltése itt: Google Play | iOS App Store
Advertisement
4 hozzászólás

peter97

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Nekem nagyon bejön!

válasz erre

Mendez

1 hónapja, 2 hete és 1 napja

Hát ez de kemény.

válasz erre

SamsungFan

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Én a Flappy Bird-öt is szerettem, szóval jöhet ez is!

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 2 hete és 2 napja

Szeretem a kihívásokat. Jöhet!

válasz erre