Ezek voltak 2020 legjobb mobiljátékai

2020. december 28.
95.4781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mobiljátékos szempontból kifejezetten aktív és termékeny évet tudhatunk magunk mögött. A koronavírus-járványból szerencsére semmit sem érzett meg az iparág néhány csúszást leszámítva, hiszen az emberek bezárkóztak, előtérbe kerültek az olyan egyedüli szórakoztatási formák, mint a mobiljáték, így rengeteg alkotás lett a vártnál nagyobb siker. Persze azért a fejlesztők is odatették magukat, hiszen sorra érkeztek a jobbnál-jobb mobiljátékok, melyekről most egy listát állítottunk össze nektek.


-
Hogy mely játékokban csalódtunk idén a legnagyobbat, arról itt olvashatsz bővebben: Ezek voltak 2020 legnagyobb mobiljátékos csalódásai

Hogy melyek lesznek a Mobilgamer szerint 2021 legjobb mobiljátékai, arról pedig itt olvashatsz: Ezek 2021 legjobban várt mobiljátékai

Az alábbiakban egy maximálisan szubjektív, a Mobilgamer által tesztelt játékokat a középpontba állító listát kaptunk 2020 legjobb mobiljátékai közül, és mivel sajnos esélyünk sem volt minden megjelenést letesztelni - sajnos még a tripla-A kategóriás vonalról is rengeteg hiányosságunk van a nagy túltermelés miatt -, ezért bizonyára olvasóink egészen más listát állítottak volna össze, nekünk azonban az alábbi eredmény született:



Little Misfortune

Az év egyik első nagy meglepetése, hovatovább kellemes meglepetése volt 2020-ban a Little Misfortune, mely a klasszikus kalandjátékok nyomdokain haladva egészen elképesztő sztorit állított a fókuszba, a főszerepben egy kislánnyal, aki alkoholista szülők gyermekeként cseperedik fel, és ez nagyon súlyos mentális problémákat idéz elő nála. Nem is csoda, hogy csakhamar megjelenik a fejében egy hang, aki elcsalja őt otthonról, de hogy sorsa miként alakul, az csak rajtunk múlik majd!



Gwent: The Witcher Card Game

Miután PC-n és konzolon orbitális sikert aratott, nyilvánvaló volt előttünk, hogy mobilon is hatalmas ováció övezi majd a Gwent: The Witcher Card Game című kártyajátékot, mely a The Witcher-sorozat mellékszálaként érkezett, és nagyszerűen átadta mindazt, amit a nagyobb változatok korábban. Egyenesen imádtuk minden egyes pillanatát, azóta pedig lelkesen fogadjuk újabb és újabb frissítéseit, melyek rengeteg újdonsággal bővítik időről-időre.



Untold

Nagyon ritkán nyűgöznek le minket szöveges kalandjátékok, azonban az Untold egyike volt azoknak a műveknek, melyekre még most így az év végén is rendkívül szívesen emlékszünk vissza, hiszen annyira zseniális történetet álmodtak meg hozzá a készítők, hogy azért egyenesen odáig voltunk. Rengeteg lehetőség, rengeteg választható ösvény, megannyi fordulat, inventory, fejlődés, mindehhez pedig nagyon csinos rajzok is társultak, ami visszarepített minket az egykori lapozgatós szerepjátékok korába.



Sky: Children of the Light

Hihetetlen és mindmáig feldolgozhatatlanul egyedi élményeket nyújtott nekünk az idei évben a Sky: Children of the Lightm neky a zseniális Journey fejlesztőinek legújabb alkotásaként egy eleddig teljesen szokatlan élményt állított a középpontba. Egy olyan közösségi mulatozást, egy olyan művészi különlegességet, amihez foghatót korábban még talán soha nem kaptunk. Azóta is izzadó tenyérrel várjuk az újabb és újabb frissítéseket, melyek rengeteg extra élményt kínálnak nekünk ebben a varázslatos világban.



Dead by Daylight Mobile

Mivel konzolokon és PC-n már óriási sikert aratott az aszimmetrikus multis horrorok műfajában, ezért nem meglepő, hogy mobilon is hatalmas ováció övezte a Dead by Daylight megjelenését, ami kifejezetten kellemes élményeket nyújtott nekünk. A mai napig szívesen visszatérünk egy-egy meccs erejéig akár a gyilkos, akár a túlélők oldalán, pláne a folyamatosan bővülő tartalmaknak köszönhetően, hiszen friss tartalmakból bizony nem volt hiány az elmúlt hetekben és hónapokban.



Life Gallery

A mai napig nem vagyunk biztosak abban, hogy mit is láttunk néhány jelenet esetén, de a Life Gallery olyan hatást gyakorolt ránk az idei játékfelhozatalban, hogy az valami szédületes. Egy olyan kaland volt ez a klasszikus point and click vonalon haladva, ami egyszerre volt groteszk és művészi. A feladványok kellemesen ötletesek voltak, a történet csavaros és érdekes, egyszóval maradandó lett, amit akárhányszor képesek vagyunk elővenni.



MudRunner Mobile

Ha csak egyetlen mobiljáték maradhatna rajta a telefonunkon a 2020-as kínálatból, akkor az nálunk minden kétséget kizáróan a MudRunner Mobile lenne. Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne töltenénk be még mindig egy kis sárdagasztásért, hiszen ennél jobb formában az extrém fuvarozás élményét és örömeit talán még soha nem volt képes visszaadni nekünk egyetlen másik videojáték sem. Bár jobban örülnénk, ha több ingyenes tartalommal bővülne, de az az igazság, hogy a fizetős kiegészítők is nagyon megérik a pénzüket!



Fruit Ninja 2

Mit is mondhatnánk a Fruit Ninja 2-ről? Talán nem hozott orbitálisan nagy újdonságokat a műfajba, pusztán az első rész finomítása és kibővítése volt, méghozzá csinosabb küllem társaságában, de mi ennek ellenére is a szívünkbe zártuk. Nem véletlenül, hiszen elképesztően kellemes, relaxálásra alkalmas vagdalkozást kínál a rajongók számára, így aki annak idején imádott gyümölcsnindzsa lenni, az biztosan 2020-ban is imádta, mint ahogyan mi is!

Ez tehát a mi 2020-as szubjektív listánk, szigorúan azok közül a játékok közül, amiket teszteltünk is, minket ezek győztek meg legjobban. Oszd meg te is velünk, hogy számodra mik voltak az elmúlt év legjobb játékai mobilon!
9 hozzászólás

Vidoros

3 éve, 6 hónapja és 23 napja

Sky: Children of the Light brutális, imádom!

válasz erre

Celam

3 éve, 7 hónapja

peter97 írta:
Nálam még a Genshin Impact kerülne fel de összességében abszolút reális a lista!
Szerintem is annak kéne állnia a toplista élén, mivel egy multiplatform PS3/PS4 szintű játékot kapunk android mobilokon is játszható formában. Ugyanígy a listán lenne a helye a fizetős Pascal's Wager-nek is, ami szintén kiemelkedő alkotás, még ha az egy Hardcore (Soulslike rajongó) réteget céloz is meg és ezáltal nem annyira felkapott.

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nem igazán tudok hozzátenni, nekem még ennyi maradandó alkotás sem volt... mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

3 éve, 7 hónapja és 2 napja

De imádom ezeket a listákat, ilyenkor mindig újra olvasom a teszteket és órákra elmerülök a játékokban. röhögő smiley

válasz erre

peter97

3 éve, 7 hónapja és 2 napja

Nálam még a Genshin Impact kerülne fel de összességében abszolút reális a lista!

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 7 hónapja és 2 napja

MudRunner megunhatatlan azóta is. mosolygó smiley

válasz erre

Bencus86

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

De jó játékok voltak idén basszus... mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

Fruit Ninja visszatérése nekem az év egyik legnagyobb meglepetése is egyben! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

3 éve, 7 hónapja és 3 napja

Untold, Sky: Children of the Light, Dead by Daylight Mobile nálam abszolút top3! mosolygó smiley

válasz erre