Ezek voltak 2022 legnagyobb mobiljátékos csalódásai

2022. december 25.
94.2191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az idei év számos remek mobiljátékkal örvendeztetett meg minket, viszont sajnos csalódásokkal is szembe kellett néznünk 2022-ben. Érdekes módon botrányos játékkal ritkán találkoztunk, viszont a listánkon számos olyan program is szerepel, amik remek játékok lehettek volna, sajnos útközben valami csúnyán félrement. A lista erősen szubjektív, igyekeztünk a mi legnagyobb csalódásinkat összeszedni nektek.


Noah's Heart

Nyílt világú szerepjátékot mindig is kihívás fejleszteni, rengeteg tényezőn bukhat el az adott játék. Sajnos a Noah's Heart is a kevésbé sikerült MMORPG-játékok sorát erősíti, hiába ugyanis a kellemes grafikai tálalás, ha a történet egy totális katyvasz. Sajnos a fantasy világ csak elsőre tűnik lenyűgözőnek, az ismétlődő küldetések idő előtt törték le a lelkesedésünket, a repetitív játékmenet pedig tesz róla, hogy idő elött töröljük a játékot a telefonunkról. Kár érte, látszik, hogy próbálták megtölteni tartalmakkal a készítők. Talán majd legközelebb.


Minden a játékról: Noah's Heart hírek, cikkek

Tower of Fantasy

Aki régóta követi a mobilgamer hasábjait, az tudhatja, hogy a Tower of Fantasy volt az egyik legjobban várt játék a szerkesztőség berkein belül. Emiatt kifejezetten fájó a végeredmény, hiszen önmagában nem rossz, csak középszerű. A sztori nem váltja meg a világot, a grafikai megvalósítás ellenben csodálatos. Kár, hogy a harc hamar monotonná válik, hiába a rengeteg tennivaló, ha a játék nem tudja hosszútávon lekötni az embert. A csalókról pedig ne is beszéljünk inkább, az már csak hab a tortán, hogy a megjelenés óta nem tudnak mit kezdeni velük a fejlesztők.


Minden a játékról: Tower of Fantasy hírek, cikkek

Nickelodeon Kart Racers

Másolni nem bűn, feltéve persze, ha sikerül "átmenteni" a másik minden jó tulajdonságát. A Nickelodeon Kart Racers meg is próbálkozott ezzel, mégpedig a Nintendo versenyzős játékát, a Mario Kart-ot próbálta meg lemásolni, inkább kevesebb sikerrel. Az érdekes pályák, az addiktív, magával ragadó játékmenet és a "powerup"-ok nélkül sajnos idő előtt fullad unalomba a program. A Nickelodeon Kart Racers sajnos a szokásos "Pay-to-win" bűnt is hajlamos elkövetni, a csuklógyilkos játékmenet pedig végleg a sírba löki a programot.


Minden a játékról: Nickelodeon Kart Racers hírek, cikkek

My Hero Ultra Impact

Néha egy nagy név sem garancia a sikerre, a Bandai Namco pedig idén a My Hero Ultra Impact névre hallgató "csodával" tökéletesen prezentálta, hogy hogyan NE készítsünk gacha szerepjátékot. A történet egy értelmezhetetlen katyvasz lett, az anime rajongói számára még talán élvezhető is lenne nosztalgiázás szintjén, mindenki más viszont messziről kerülje inkább. A harcrendszer gyorsan unalomba fullad, a közepesre sikeredett szerepjátékos elemek pedig hosszú távon nem nyújtanak kellő kihívást.


Minden a játékról: My Hero Ultra Impact hírek, cikkek

Olympic Games Jam Beijing

Gyakran előfordul, hogy hiába használja egy játék a legújabb technológiai megoldásokat, végül csúnyán elhasal. Intő példa erre az Olympic Games Jam Beijing, ami hiába próbálja meg meglovagolni a manapság divatos NFT-lázat, mivel a játékbeli tartalom elképesztően sovány, kevés a pálya, a havas sportok pedig hamar unalomba fulladnak. A látvány még szódával elmegy talán, a mesterséges intelligencia viszont borzalmas, akárcsak az irányítás, amiért tuti nem járna érem az olimpián.


Minden a játékról: Olympic Games Jam Beijing hírek, cikkek

Passionate Creatures

Vámpírokkal bármit el lehet adni, tartja az ősi dakota közmondás. A Passionate Creatures készítői is ezt szerették volna meglovagolni, kár, hogy a megvalósítás közben valami nagyon félrement. Interaktív sztoriként pont a megkapó történet hiányzik belőle, a látvány pedig.. Egyenesen vérlázító az animáció minősége, emellett az arckifejezések is megérnek egy misét. A választási lehetőségek totál feleslegesek, emellett helyesírási hibákkal is tömve a játék, ami nem javít a sztoriba történő beleélésen. Erre mondjuk azt, hogy brutálisan vérszegény.


Minden a játékról: Passionate Creatures hírek, cikkek

Jackass Human Slingshot

Azt gondolhatná az ember, hogy az őrült mutatványairól elhíresült sorozattal, a Jackass-el bármit el lehetne adni, aztán jön a Jackass Human Slingshot és sikeresen rácáfol erre az állításra. Az ocsmány tálalás és a gyorsan megunható játékmenet még hagyján, az otromba, nehezen megszokható irányítást még meg lehetne bocsátani a programnak. Viszont a játék képes kétpercenként az arcunkba tolni egy-egy elnyomhatatlan reklámot. Na ezt azért már ne!


Minden a játékról: Jackass Human Slingshot hírek, cikkek

Sailor Cats 2: Space Odyssey

A cicákat mindenki szereti, szóval úgy voltunk vele, hogy a Sailor Cats 2: Space Odyssey annyira nem lesz majd borzalmas, már csak a doromboló szőrgombócok miatt sem. Nos, tévedtünk, ez a játék totál céltalan időpocsékolás. Ügyességi játék lévén a sztori csak egy alibi, ami nem is lenne probléma, ha soványka tartalom és a játékmenetnek csúfolt valami nem kergetne el minket jó messzire. Ja és tömve van reklámmal. GG WP!


Minden a játékról: Sailor Cats 2: Space Odyssey hírek, cikkek

Diablo Immortal

Az ördög a részletekben rejlik, szokta mondani az öreg megboldogult nagyfater. A mobilos Diablo hamar a közutálat tárgya lett, amin az ominózus "Srácok, nektek nincs mobilotok?" mondat sem segített. Pedig a Diablo-ból átemelt alapok rendben vannak, az irányítás korrekt, a harc leköti az embert, ahogy a látvány is pompás. Akkor miért is szerepel a listán? Nos a Blizzard egy csodás pay to win rendszert épített a Diablo Immortal-ba, a "kötelező" mikrotranzakciók jogosan sokaknál kiverték a biztosítékot. Pedig tényleg jó mobilos játék lehetne, sőt, talán az idei legjobb. Így viszont egy hatalmas csalódás.


Minden a játékról: Diablo Immortal hírek, cikkek

Immortal Awakening

Nem minden arany, ami fénylik, erre pedig tökéletes példa az Immortal Awakening, ami "megérdemelten" nyerte el az idei év legnagyobb csalódása díjat. Az automatikus harcrendszere pillanatok alatt felnyomja az ember vérnyomását, a játéktér pedig fájdalmasan kong az ürességtől. A legfájdalmasabb viszont az az, hogy a készítők még véletlenül sem próbálták meg szórakoztatóvá varázsolni az Immortal Awakening-et, a technikai problémák és a rusnya kinézet pedig már csak hab a virtuális tortán. Messziről kerüljétek!


Minden a játékról: Immortal Awakening hírek, cikkek

Ezek lennének a mi legnagyobb mobiljátékos csalódásaink 2022-ben, viszont kíváncsian várjuk, hogy ti miben csalódtatok idén a legjobban? Kinek hogy tetszett a listánk? Várjuk a válaszokat odalent a kommentek között!

Hamarosan pedig érkezik 2022 legjobb játékait összefoglaló listánk!
7 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 3 hónapja és 4 napja

Diablo immortal milyen durva csalódás volt tényleg... szomorú smiley

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Masszív lista! meglepett smiley Kíváncsi leszek a legjobbakra! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

****a kis szégyenfal. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Tökéletesen egyet kell értenem...

válasz erre

fonemaker

1 éve, 3 hónapja és 5 napja

Immortal Awakening szépen befutott még év vége előtt. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

Tower of Fantasy engem ennyire azért nem akasztott ki röhögő smiley de a listával maximálisan egyetértek.

válasz erre

Bencus86

1 éve, 3 hónapja és 6 napja

De durva bakker hogy csalódás listára került a Diablo Immortal, pedig mennyire várta mindenki. meglepett smiley

Tower of Fantasy amúgy frankón meglepett mint csalódás.

válasz erre