Ezek voltak 2022 legjobb mobiljátékai

2022. december 28.
91.6802
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ismét elérkezett az év vége, ezzel együtt pedig a számadás ideje is. Szerencsére 2022 is jobbnál jobb mobilos címekkel kápráztatott el minket, emellett számos konzolos és számítógépes cím érkezett el mobilokra. Nehéz is lenne minden egyes jól sikerült 2022-es játékot összeszedni, de persze mi azért megpróbálkozunk vele. Legnagyobb mobiljátékos csalódásokat felsoroló listánk után lássuk hát, hogy mik mentek idén a legnagyobbat! Igyekeztünk minden műfajból válogatni, hogy mindenki megtalálja a kedvenc stílusát 2022-es év végi toplistánkon.


Banana Kong 2

Endless Runner játékból annyi van, mint égen a csillag, a Banana Kong 2 viszont képes volt kiemelkedni idén az átlagból. Az ügyességi program ugyan nem találja fel a spanyolviaszt, viszont szórakoztató játékmenete, jópofa karaktere és a számos, kihívásokkal és meglepetésekkel teli pálya képes hosszú időre lekötni, kikapcsolni az embert. Teszi mindezt reklámok nélkül, megspékelve irdatlan mennyiségű tartalommal és kihívással. Nem is kérdés, jár a banán a majomnak, ennek a játéknak a listán a helye!


Minden a játékról: Banana Kong 2 hírek, cikkek

The House of Da Vinci 3

Idén új résszel jelentkezett a furfangos feladványairól ismert House of Da Vinci sorozat, a harmadik epizódban pedig színes helyszínek, érdekes fejtörők és egy megkapó sztori várt ránk ezúttal. Szerencsére a készítők nem estek át a ló túloldalára, nincsenek agyon bonyolítva feladványok, így a stílusban kevésbé jártasaknak is élményt nyújt. Az irányítás kézre áll, a fejtörők kellő ideig lekötik az embert, a külcsín remek, a sztori kerek, mi kell még? Nem is kérdés, bérelt helye van a listánkon!


Minden a játékról: The House of Da Vinci 3 hírek, cikkek

Eroica

Egy újabb távol-keleti versenyző, az Eroica érkezett meg idén mobilokra, a szokásos, gyűjtögetős gacha-elemeket pedig egy epikus Isekai sztorival, számos játszható karakterrel, valamint puzzle feladványokkal dobja fel a program. A grafikai megvalósítás párját ritkítja, a minőségre nem is lehet panaszunk, a körökre osztott harcok sem fulladnak ki idő előtt. Nem szégyen bevallani, 2022 egyik nagy meglepetése lett az Eroica a számunkra.


Minden a játékról: Eroica hírek, cikkek

Echoes of Mana

Aki régóta követi a mobilgamer virtuális hasábjain írásainkat, azok tudják, hogy élünk-halunk a jó animelányokért, bocsánat, a jó szerepjátékokért. Az Echoes of Mana, a Square Enix nagysikerű Mana szériájának legújabb epizódja pedig tökéletesen prezentálja nekünk, hogy 2022-ben hogyan is kell(ene) működnie egy mobilos szerepjátéknak. A sztori, a a különféle válaszadási lehetőségek kellő mértékben képes lekötni a játékost, a harcrendszer elképesztően addiktív, a tonnányi tennivalóról nem is beszélve. A fantasztikus zenei aláfestés és a remek grafikai megvalósítás pedig már csak hab a tortán.


Minden a játékról: Echoes of Mana hírek, cikkek

Phobies

Kártyajátékok terén mindig óvatosak vagyunk itt a mobilgameren, hiszen általában elemi erővel söpör el minket a népharag egy-egy gyűjtögetős játékról készül hír vagy cikk alatt a kommentszekcióban. A Phobies viszont jött, látott és sikeresen megcáfolta az összes kártyajátékos tévhitet. A különféle fóbiák szörnyek formájában történő tálalása egészen jópofa, a külcsín egyedi és emlékezetes, a játékmenet pedig hosszú órákat követően sem fullad unalomba, a számos pálya és fóbia pedig kellő tartalommal lát el minket.


Minden a játékról: Phobies hírek, cikkek

Apex Legends Mobile

FPS-játékoknál mindig kényes kérdés, hogy az irányítást hogyan is tudják megoldani mobilokon. Szerencsére a Respawn rutinos versenyző, a battle royale játékuk, az Apex Legends mobilos átirata, az Apex Legends Mobile pedig nem is vall szégyent a nagy testvérre. Az Apex Legends hőseivel változatos pályákon és játékmódokban szállhatunk harcba az első helyért, az apróbb technikai gubancok ellenére nem lehet panaszunk, az összkép több, mint korrekt. Így kell kérem mobilos portot készíteni!


Minden a játékról: Apex Legends Mobile hírek, cikkek

Marvel Snap

Már látjuk magunk előtt, ahogy a kommentszekció fáklyás felvonulást rendez a cikk alatt, viszont nincs mese, újabb kártyás játék került fel a listára, ami nem más, mint a Marvel Snap. A szuperhősös kártyás móka vadiúj mechanikákkal dobja fel az unalomig ismert játékmenetet, a különféle pályák mellett pedig a "Snap" mechanikával "elkaphatjuk" az ellenfelünket. A taktikus játékmenet mellett plusz pont, hogy még jól is néz ki a játék, emellett a szokásos pay to win veszélyt is ügyesen sikerült kikerülniük a fejlesztőknek. Mindezt úgy, hogy folyamatosan érkeznek hozzá a friss tartalmak. GG WP!


Minden a játékról: Marvel Snap hírek, cikkek

Undecember

Számos játék próbálta már magára vállalni a szinte lehetetlen feladatot és leverni a legendás démonos szerepjátékot, a Diablo-t. Idén erre a hálátlan feladatra az Undecember vállalkozott, a sötét hangulatú RPG pedig remekül vette az akadályt. Karakterfejlesztés terén teljes szabadság, több száz képesség, milliónyi felszerelés és különféle kioldható rúnák kombinációja teszi egyedüállóvá az Undecember-t, ami 2022 egyik nagy meglepetéseként meglepően érdekesre és szórakoztatóra sikeredett.


Minden a játékról: Undecember hírek, cikkek

Mosaic Chronicles

Néha nem kell több a boldogsághoz, mint egy magával ragadó sztori és némi rejtély, kihívás puzzle feladványokban tálalva. Listánk dobogós helyezettje, a Mosaic Chronicles elragadó látványvilággal és izgalmas történettel kápráztat el minket, a grafikai körítés mellett a különféle kirakósok prezentálása is dícséretes. A hangulat képes pillanatok alatt magába szippantani az embert, ritkán találkozni mobilokon ennyire jól összerakott és minőségi programmal.


Minden a játékról: Mosaic Chronicles hírek, cikkek

Soul Tide

A gacha műfaj mostanra annyira ellaposodott, hogy sokszor már szitokszóként merül fel mobiljátékos körökben. Amennyiben ehhez még hozzávesszük az animés tálalást, akkor azt hitetnénk, hogy a Soul Tide csak valami hiba folytán került a második helyre. Pedig tényleg rendben van a játék, a karakterek kidolgozott háttérsztorival rendelkeznek, a sztori remek, a látvány pedig... tudjátok, animés lányokkal mindent el lehet nekünk adni. Igazából minden adott egy remek szerepjátékhoz, ami egyszerre érdekes, kalandos és ahol kell, ott kidomborítja az érdemeit.


Minden a játékról: Soul Tide hírek, cikkek

Spiritfarer

Mind ismerjük a régi nótát, miszerint mobilokon nincsenek komolyan vehető játékok, erre tessék, a Netflix jóvoltából egy igencsak komoly témákat feszegető kaland látogatott el mobilokra. A Spiritfarer-ben révészként a hajónkon különféle szellemeket szállítunk át a túlpartra. A szívszorító történet mellett gyönyörű látványvilággal és a remek audiovizuális körítéssel lett megbolondítva a Spiritfarer, amibe több lélek, fantázia és lelkesedés szorult, mint sok AAA-kategóriás játékba. Az idei év kihagyhatatlan darabja!


Minden a játékról: Spiritfarer hírek, cikkek

Ennyi lett volna a mi 2022-es összefoglalónk a legjobb mobilos játékokból. Egy listánk még hátravan, amelyben a jövő év leginkább várt mobiljátékait szedjük össze, hamarosan érkezünk vele, addig is mindenkinek kellemes lazulást és sok játékot kívánunk a két ünnep között!
Legnagyobb mobiljátékos csalódásokat felsoroló listánk után lássuk hát, hogy mik mentek idén a legnagyobbat! Igyekeztünk minden műfajból válogatni, hogy mindenki megtalálja a kedvenc stílusát 2022-es év végi toplistánkon. '>
6 hozzászólás

Ronalddo

1 éve, 4 hónapja és 27 napja

Phobies, Apex Legends, Undecember jöttt be nekem legjobban idén!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 5 hónapja

Csak annyit mondok: cs*cs*k. röhögő smiley

válasz erre

peter97

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Abszolút betalált a lista. Kártyát mondjuk én se csípem. röhögő smiley

válasz erre

Mendez

1 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nem fogok ekézni a kártyajátékok miatt röhögő smiley , de a The House of Da Vinci 3 szerintem nem igazán volt kiemelkedő.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Undecember brutál jó, nekem a kedvencem ezek közül!

válasz erre

Bencus86

1 éve, 5 hónapja és 2 napja

Perfekt lista! Legkomolyabb a Spiritfarer és az Undecember nekem.

válasz erre